Erden Timur, Galatasaray'daki görevinden ayrıldı

Erden Timur, Galatasaray'da Sportif AŞ'deki görevinden ayrıldığını söyledi. Erden Timur, "14 aydır dayanmamın tek nedeni Galatasaray" dedi.

Erden Timur, Galatasaray
SPOR 4.06.2024 18:49:00 64 0

Erden Timur, Galatasaray'daki görevine devam etmeyeceğini açıkladı.

Düzenlenen basın toplantısında Erden Timur, bu kararı daha önce aldığını ancak Süper Lig'de şampiyonluk yarışı nedeniyle açıklamadığını ifade etti. 

Erden Timur açıklamasında, "Şampiyonluktan 1 veya 1.5 ay önce başkanımıza bu konuyu ilettim. Yönetim listesi verilmeden önce kendi talebini iletti. Şampiyonluk yarışından dolayı bunu açıklayabilmek kolay değildi. Şampiyonluk yarışında bunun söylenebilmesi imkansızdı. Florya'yı da etkilememesi gerekiyordu. Sportif AŞ'deki görevim devam ediyor demem gerekiyordu. Şampiyonluktan sonra 2 gün içinde bunu da açıklayabilirdim ama insanların kutlamalarına zarar vermek doğru değil. Yazılı açıklamadan basın toplantısına dönmemin nedeni bana gönderilen mesajlar, okusanız ağlarsanız. Bunlar camiadan önemli insanlar, özellikle göndermişler." ifadelerini kullandı.
 

"TUTUNACAK BİR DALIM YOK"

Aldığı kararla ilgili sözlerini sürdüren Erden Timur, "14 aydır dayanmamın tek nedeni Galatasaray. Başka tutunacak bir dalım kalsa asla bu kararı almazdım. Son 7 ayda özellikle çok yoğunlaştı bu iş. Herkese şunu söylüyorum. Taraftar bırakmamı istemiyor, ben de bırakmak istemiyorum ama tutunacak bir dalım yok. Sustuk bu iftiralar dursun diye olmadı. Bu iftiralar son 6 ayda başka seviyelere çıktı. Florya'ya taşındı bu iddialar. Tutunacak dalların hepsi kırıldı ve bu noktaya geldik." dedi.

Ayrılık kararından dolayı kimseye kırgın olmadığını belirten Timur, "Keşke 1 günde ben bunu diyebilseydim ama şampiyonluk yarışından dolayı diyemedim. Bu kadar büyük bir camiada bir insanın hiçbir önemi yok. Kişilerin hiçbir önemi yok. Her zaman camialar en büyük. Bu kadar şey varken konuşulmayı da istemiyorum. Ayrılığımdan dolayı kimseye kırgın değilim." açıklamasında bulundu.

"ŞAMPİYONLUK MÜCADELESİ OLMASA ŞU TARİHTE BIRAKIYORUM DERDİM"

Erden Timur ayrıca, "Şampiyonluk devam ederken hiçbir şey yapmazdım. Bu açıklamaların seçime hiçbir etkisi olmazdı. Şampiyonluk mücadelesi olmasa şu tarihte bırakıyorum derdim. Oyuncularla elbette konuştum, şampiyonluktan sonra konuştum. Oyunculara da şunu söyledim, Galatasaray'la ilgili ne yapmak gerekiyorsa yapmaya devam edeceğim." dedi.
 

"AYRILACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM"

Mauro Icardi'nin takımdan ayrılacağı şeklinde çıkan iddialarla ilgili soruyu yanıtlayan Erden Timur şu cevabı verdi, "Icardi gelirken, kendi menajerleri de ona söylemişti. Galatasaray'da 1 sene böyle bir şey yaşadın, bunu devam ettir. İleride yine böyle teklifler gelir. Mauro çok özel bir insan. Onunla bir şey konuşmadım o senin duygundan anlar. Ben öyle bir şey olacağını düşünmüyorum. Geçen sene de o kararı özveriyle verdi. Ben öyle bir şey olacağını düşünmüyorum."

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho ve gelecek sezonki şampiyonluk yarışıyla ilgili Erden Timur, "Önemli bir hoca geldi. Türkiye'ye de önemli bir katkı böyle isimlerin gelmesi. Seviyenin buraya gelmesinde çok önemli bir katkımız olduğunu düşünüyorum. Rakibimiz de iyi bir kadro kurdu. Bunu değerli buluyorum. Başarı başka bir şey. Bizim 2 senedir farklı kadrolarla şampiyonluğa ulaşmış, rekorlar kırmış bir takımımız var. Takımın da bir iskeleti var. Geçen sene ve ilk senede takımı neredeyse tamamen yenilediğimiz için çok sayıda transfer yapıldı. Bu sene duruma göre 2-3 tane veya 4 tane transfer yapılacak. Birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasak şampiyonluktan yana hiçbir şüphem yok." dedi.

KAYNAK NTV SPOR


İlginizi Çekebilir

Çeyrek finaldeyiz! Bekle bizi Berlin

A Milli Futbol Takımı, çeyrek final için Avusturya ile karşılaşıyor

Offroad heyecanı Ankara'da yaşandı

Avusturya-Türkiye maçını Sanatçılar Parkı’nda izleyecekler

12. Olympos Regatta, yeni ufuklara yelken açıyor

'Olympos Regatta' Bursa sahillerinden çekildi... Yeni ufuklara İstanbul'dan yelken açacak

Çocuklar, yaz tatilinde Haliliye Belediyesi ile basketbol öğreniyor

Haliliye Belediyesi ile dünya şampiyonasına hazırlanıyor

Türkiye-Çekya maçı sonrası ortalık karışmıştı... Chory'den olay sözler: Onları zehirlemek istedim

Euro 2024 | Çekya 1-2 Türkiye

Ankara Offroada hazır

Osmangazili judoculardan 9 madalya

Beylikdüzü Air Power Athletics sporunun tarihine geçti

A Milli Takım, Çekya ile 12. kez buluşuyor

 Dr. Yasemin Savaş ve Hülya Avşar’dan gösteri maçı