Erdoğan'dan 'kentsel dönüşüm' uyarısı

Erdoğan'dan 'kentsel dönüşüm' uyarısı

Erdoğan
GÜNDEM 28.02.2023 17:20:53 64 0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş’ın Elbistan ve Afşin ilçelerinde yaptığı açıklamada, deprem bölgesinin yeniden inşa çalışmaları konusunda kentsel dönüşüm uyarısında bulundu.

KAHRAMANMARAŞ (İGFA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, incelemelerde bulunmak üzere, 6 Şubat'ta meydana gelen 7,6 büyüklüğündeki ikinci depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ın Elbistan ve Afşin ilçesine gitti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de eşlik etti.

Elbistan Afet Koordinasyon Merkezi'nde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu ülkenin yeni acılara tahammülü olmadığının altını çizerek, "İdeolojik veya keyfi sebeplerle kimsenin milletimize yeni bedeller ödetmesine müsaade etmeyeceğiz. Artık her kim zehirli diliyle bu işleri engellemeye kalkarsa doğrudan milletimizi ve ülkemizi sırtından hançerlenmiş olacaktır. Deprem bölgesindeki illeri, ilçeleri, köyleri ayağa kaldırırken ülkemizin diğer bölgelerinde aynı tehditle yaşayan yerlerimizi de süratle dönüştüreceğiz. Şehirlerimizde kentsel dönüşümü hızlandırarak, binaların yıkıldığı, insanlarımızın altında kaldığı dönemi sona erdirmek için tüm gücümüzle çalışacağız" mesajını verdi.

Daha sonra Afşin'e geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada da yaptığı açıklamada, enkaz kaldırma faaliyetinin bitmesiyle Kahramanmaraş'ın yeniden imarına başlanacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Arama kurtarma ve enkaz kaldırma sürerken yeniden inşa hazırlıklarımıza başladık. 309 bin konutun inşasına başlıyoruz. Kahramanmaraş ve Elbistan için Maraş'ta 83 bin konut ev 18 bin 681 köy eviyle bismillah diyoruz. Sizlerden bir yıl müsaade istiyorum" dedi.

https://youtu.be/CXPmHp1IKww

Bu arada İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elbistan'ın ardından Kahramanmaraş'ın Afşin ve Malatya'nın Doğanşehir ilçelerinde de depremzedelerle bir araya gelmesi ve burad adeprem sonrası yürütülen çalışmalarla ilgili incelemelerde bulunması bekleniyor.


Haber Kaynak : igf

İlginizi Çekebilir

Milletvekili Alkayış: Egemenliğimiz nerede olmuşsa oraya adalet götürmüşüz - Videolu Haber

Milli Eğitim'den 'Araştırma Uygulamaları'na yeni modül

Cumhur İttifakı İl Başkanlarından 15 Temmuz açıklaması - Videolu Haber

Vergi düzenlemeleri içeren teklif TBMM'de... Yurt dışı çıkış harcı 500 TL olacak

Konaklama ve yiyecek hizmetinde artış

MSB: Kalleş FETÖ ile mücadelemiz sürecek

555 bin kişi yararlanıyor... Ağustos'ta da evde bakım destekleri artışlı yatırılacak

Akyazı demokrasi nöbetinde tek yürek oldu

15 Temmuz Adıyaman’da törenle anıldı - Videolu Haber

Balyanlılar kara gün dostlarını unutmadı - Videolu Haber

Halk Günü' ile vatandaş sorunlarını ilk elden iletiyor

Başkan Er, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine katıldı

En düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL oldu

İstanbul'dan göç edenlerin tercih ettiği ilk üç şehir

PTT AŞ hizmetlerine E-devlet üzerinden ulaşılabiliyor