ESNAF VE SANATKARIN ELİ DEPREMZEDELERE UZANDI

Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Ziya Duranay, 6 Şubat depreminden bu yana Adıyaman’da esnafa yönelik yapmış oldukları çalışmalar hakkında açıklamada bulundu.

ESNAF VE SANATKARIN ELİ DEPREMZEDELERE UZANDI
EKONOMİ 9.09.2023 14:02:00 105 0

ESOB Başkanı Ziya Duranay, asrın felaketi olarak bilinen 6 Şubat depreminden bugüne yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek; “6 aydan bu yana sahada olduğumuz için BM’lerin çeşitli yardım kuruluşları ilimize geldi. Bizlerle görüştüler, plan program dahilinde hibeler vermeye çalışıyorlar. Kuralarda isimleri çıkan esnaf ve sanatkarlarımıza 20 bin TL hibe verdik. Bu hibeden sonra BM’lerin kalkınma programı kapsamında bir heyet geçen aylarda ilimize geldi. ATSO’da danışma noktası kurdular. Bu yetkililerin esnafımıza 35 bin TL alt limit, 300 bin TL üst limit olarak yönelik bir programları oldu. Verecekleri hibe için esnafları meslek gruplarına ayırdılar. Başvurular linkte yer alan kriterlere göre gerçekleşti. Esnafımız bireysel olarak bu sisteme girerek müracaatını yaptı. Müracaatını yapan esnaflarımız belirlenen kriterlere uygun bir şekilde başvurusunu yaptı. İlimizin farklı yerleşim yerlerinde konteynır çarşıları hizmete açtık. Bunun dışında yaşam kentlerinde beşer, onar işyerlerinin açılması için planlar yapılıyor. İki konteynır kent için kuralarımızı çektik. Meslek gruplarını değerlendirerek bu işyerlerini teslim ediyoruz. Aşama aşama bütün kent konteynırlarında planlar yaparak işyerleri yapılacak. Bunun dışında valiliğimiz, belediyemiz iki ayrı yer için planlama yaptı. Bu planlama sonucunda işyerleri de yapılırsa tekrardan esnafımıza bir duyuru yapacağız. Esnaflarımızı da kuraya tabi tutarak onları konteynırlara yerleştireceğiz. Konteynır çarşı kurmadan önce yer seçimine dikkat ediyoruz. Esnaf ve sanatkarımız şehir içinde yer istiyor. Bazı esnaflarımız konteynırlardan faydalandı” dedi.

Duranay açıklamasının devamında; “Ama birçok esnafımızda çok zor durumda. Hem işyeri sahibi olmadılar hem de yardım kuruluşlarından faydalanamıyorlar. Esnafın işyeri yıkılmış. Bir yere başvurduğunda ağır hasarlı kriterini hatırlatıyorlar. Adıyaman şehir merkezinde altı ayrı hatta 600 esnafımız var. Bu esnaflarımız hiçbir yardımdan faydalanamadılar. Yardım kuruluşları yardım yapacaksa bu 600 esnafımıza da yardım yapmalarını talep ediyoruz. Adıyaman esnafının yüzde 75’i bu depremden etkilendi. Evi yıkıldı, yakını vefat etti, kendisi yaralandı. Esnafa verilecek bir yardımda ağır kriterler getirilirse bu işin içinden çıkılmaz. Adıyaman halkının tamamı bu depremden zarar görmüştür. Şartları biraz esnek tutarak bizlerde elimizden geleni esnafımız için yapıyoruz. Aşama aşama yardım kuruluşları geldiğinde bu fonları adaletli bir şekilde dağıtmak istiyoruz. Zarar görmüşüz, maddi anlamda esnafımız zor günler geçirdi. Esnafımız yanında çalışan işçisinin sigortasını yatıramamış, bu konuda herkes mağdur. Adıyaman ilimize gelen yardım kuruluşlarıyla görüşüp, adil bir şekilde davranmaya çalışıyoruz.”

Haber. Yasin Emre Kaplan 

 


Anahtar Kelimeler: ESNAF SANATKARIN DEPREMZEDELERE UZANDI

İlginizi Çekebilir

KESK: "TÜİK enflasyonu sahte, yoksulluk gerçek" - Videolu Haber

Sektörde yeni düzenleme ile bahşiş gelirinin artması hedefleniyor

Nükleer Santraller Zirvesi'nde önemli iş birliği anlaşması

Bankacılıkta dijitalleşme sürüyor... Şubelere ihtiyaç azalıyor

AKO Jant fabrikasında yıllık üretim 1 milyona çıktı

Haziran ayında oda fiyatlarında %73 artış yaşandı!

Suudi müteahhitler Türk müteahhitlerle buluştu

Kervan Gıda’nın cirosuna 35 milyon dolar katkı

Depremin yaralarını sarıyorlar

Dış ticaret verileri açıklandı

Kağıt cinsi eşyalar için korunma önlemi getirildi

Denizlerdeki liderliği 5 yıldır aralıksız sürdürüyor

Yİ-ÜFE aylık ve yıllık artışta

Enflasyonda Haziran verileri açıklandı... TÜİK yüzde 71,60, ENAG yüzde 113,08!

Bakan Şimşek: Dezenflasyon süreci başladı