EKONOMİ

EKONOMİ Haberleri

ESNAFTAN KREDİYE YOĞUN BAŞVURU

Depremin en çok etkilediği illerin başında gelen Adıyaman’da derim yaralar alan esnaf ayakta kalmak için kredilere başvuruyor. Şehir merkezinde birçok işyeri yıkılan esnaf, başvurduğu kredilerin bir an önce sonuçlanmasını bekliyor

ESNAFTAN KREDİYE YOĞUN BAŞVURU
EKONOMİ 23.09.2023 22:30:00 116 0

Yoğun bir başvuru dosyası aldıklarını söyleyen Yeni Adıyaman Esnaf ve Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Mustafa Salman, esnafın ayakta kalabilmesi için bekledikleri kredi başvurularının sonuçlanması için genel başkanlarının ilgili kurumlarla görüşme yaptıklarını bildirdi.

Adıyaman’da bulunan esnafların yoğun bir şekilde kredi başvurusunda bulunduğunu söyleyen Başkan Mustafa Salman, “Her yıl Aralık ayından Şubat ayına kadar hazine destekli kredilere onay çıkar. Başvurular göz önünde bulundurularak bütçeler hazırlanıyor. 6 Şubat 2023 yılında çok acı bir depremi yaşadık. Bu deprem 11 ili etkiledi. 2022 yılında 500’e yakın bir dosya ile esnafımız kredi başvurusunda bulunmuştu. 2023 yılı içerisinde ise 800 esnafımız kredi başvurusunda bulundu. Depremden sonra bankalar 3 ay boyunca açık değildi. Depremle birlikte esnafın işyerlerini, evlerini, yakınlarını kaybetmesi, şehir dışına çıkması üzücü bir durumdu. Depremin üzerinden birkaç ay geçtikten sonra esnafımız yeniden memleketi olan Adıyaman’a dönmeye başladı. Esnafımız kredilerini ödeyebilmek için bizlerden ek bir kredi istiyor. Devletimiz 250 bin TL hazine destekli, bir yıl sonra ödeme şartıyla kredi imkanını esnafımıza sundu. Şu ana kadar 1400’e yakın dosya başvurusu var. Bu esnaflarımızın toplam kredi talebi 800 milyon TL’dir. Adıyaman ilimizde farklı alanlarda konteynır çarşıları açıldı. Toplamda 385 esnafımıza konteynır verildi. Bu sayının arttırılması gerekiyor. Esnafımızın talep ettiği kredi için paranın gelmesini bizlerde bekliyoruz. Bizim 4 bine yakın üyemiz var. 2022 yılında kredi çeken esnafımız işyeri olmadığı için kredi borcunu nasıl ödemeyeceğini bilemiyor.  Geçen günlerde 25 milyon, 15 milyon para geldi. Geçmiş yıldan bugüne gelen başvuruları göz önünde bulundurarak kredileri vermeye çalışıyoruz. Kredi başvurusu için yoğun bir talep var. Bizlerde esnaflarımız için bir uğraş veriyoruz. Genel başkanımız ilgili bakanlarda yetkililerle görüşerek girişimde bulundu. Önümüzdeki dönemde bu konuda gelişme bekliyoruz” dedi.

Haber: Yasin Emre Kaplan


Anahtar Kelimeler: ESNAFTAN KREDİYE YOĞUN BAŞVURU

İlginizi Çekebilir

KESK: "TÜİK enflasyonu sahte, yoksulluk gerçek" - Videolu Haber

Sektörde yeni düzenleme ile bahşiş gelirinin artması hedefleniyor

Nükleer Santraller Zirvesi'nde önemli iş birliği anlaşması

Bankacılıkta dijitalleşme sürüyor... Şubelere ihtiyaç azalıyor

AKO Jant fabrikasında yıllık üretim 1 milyona çıktı

Haziran ayında oda fiyatlarında %73 artış yaşandı!

Suudi müteahhitler Türk müteahhitlerle buluştu

Kervan Gıda’nın cirosuna 35 milyon dolar katkı

Depremin yaralarını sarıyorlar

Dış ticaret verileri açıklandı

Kağıt cinsi eşyalar için korunma önlemi getirildi

Denizlerdeki liderliği 5 yıldır aralıksız sürdürüyor

Yİ-ÜFE aylık ve yıllık artışta

Enflasyonda Haziran verileri açıklandı... TÜİK yüzde 71,60, ENAG yüzde 113,08!

Bakan Şimşek: Dezenflasyon süreci başladı