Fenerbahçe'de 'ligden çekilme' oylamasın da Ali Koç 'Evet' oyu kullandı.

Hafta içi oynanan karşılaşma da hakemler tarafından göz göre göre linç edilen, doğranan Fenerbahçe'de 'ligden çekilme' konusunda karar verildi.

Fenerbahçe
SPOR 5.02.2023 12:39:00 219 0

Sarılacivertli kulübün başkanı Ali Koç, oylamada kendisinin de 'Evet' oyu verdiğini açıkladı.

Başkan Ali Koç, Adana Demirspor maçında yaşanan taraflı 'hakem kararları' sonrası Yüksek Divan Kurulu (YDK) Toplantısı'nda üyelerle bir araya gelip açıklamalarda bulundu.

Yaşananların hakem hatası olmadığını hatırlatan Koç, ezeli rakipleri Galatasaray ve Beşiktaş'a da göndermede bulundu.

YDK Toplantısında, üyelere ve camiaya seslenen Fenerbahçe Kulüp Başkanı Ali Koç;
"Sivas'ta ve Adana`da yaşananlar zaten çürümüş, kokuşmuş kifayetsiz Türk hakemlik müessesesinin bittiğinin, iflas ettiğinin, tükendiğinin em önemli belgesi, sertifikasıdır." şeklinde konuştu. 

Ali Koç, şu açıklamayı yaptı; 'Bu maç bardağı taşıran son damla oldu. Esas sıkıntı son 15 yıldır yaşatılanlar.Bir maç sonrası bir takımın ortalığı yangın yerine çevirmesi bizim fıtratımızda yok. 3 maç arka arkaya 10 kişi kaldık sesimizi çıkarmadık. En çok kırmızı kart alan takımız. Antalya maçı bir dönüm noktasıdır. Sadece iki maçı alalım; Sivas Galatasaray 3 puan ve Adana Demirspor maçında kaybedilen 2 puan etti 5 puan. Bize yapılan operasyonlar hep şubat aylarında yapılıyor. Önümüzde 2 yol var. Bu kararları oylama yaparak aldık.

Mert Hakan'ın golü bize göre yüzde 100 goldür.  Hadi diyelim ki ele çarptı, biz göremedik, VAR gördü. Ama bu VAR penaltılarımızı göremiyor. 'Ele çarptı vermedik' peki bunu görüyorsan diğerlerini neden görmüyorsun. Göremiyorlar değil görmek istemiyorlar.

Bu maçta yaşananlar olacak iş değildir. Adana Demirspor maçında yaşanan şeyler olacak iş değil! Düşünsenize bu hatalar malum rakibimizin maçında yapılacaktı. Neler olurdu ? Bu maçta yaşananlar hakem hatası değildir. Adana Demirspor maçın ilk yarısını 9 kişi bitirmesi gerekiyordu.

Burada hakem de Fenerbahçe gol atıp maçı kazanırsa duygusuyla golü vermiyor. Aynı maçta 1 değil 2 değil 3 değil bir sürü pozisyon var. Hep aynı maçta oluyor. Sivas ve Adana'da yaşananlardan sonra hakemlik müessesesinin bittiğinin en büyük kanıtıdır. Futbolda yolsuzluğun belgesi bu iki maçtır! Ali Palabıyık, emekli olduğunda özgeçmişine 'Ben Jorge Jesus'u attım' yazmak için bunu yaptı. Çürümüş, kifayetsiz, bitik Türk hakemlik müessesinin sonuna geldik. 

GALATASARAY VE BEŞİKTAŞ'A GÖNDERME

Bugüne kadar hiç konuşmayan kulüp, benim de sesimi kullanarak bir video yapmışlar. Dün uyandılar, ortalığa mesaj atmaya başladılar. Ben gülerek izledim. 

Bir şampiyonluk adayı rakibimiz dün gece uyandı, biz de keyifle izledik. Biz lafa girmedikçe daha da agresifleştiler ve bizim de topa girmemiz için sesimi kullanarak video yaptılar. Biz; 'Gelin iddiaları televizyonda tartışalım' dedik. Gelmediler, neden gelmediler ?

FENERBAHÇE LİGDEN ÇEKİLMEYECEK

Ligden çekilme diye bir şey yok. Sakın aklınıza getirmeyin, bunlar duygusal olarak söylenen şeyler. 15 hafta var. Biz bu ligi bitireceğiz ve şampiyon mu olacağız? Yoksa 'Yeter arkadaş' deyip maça çıkmayacakmıyız ?

Maça çıkmamak, maça çıkıp 1 dakika kalıp sahadan ayrılmak, bu sezonu feda etmek demektir. Ama inanın, geleceğimiz için çok çok önemli bir adımdır. Bunu oyladık, 11'e karşı 3 çıktı sonuç. Evet oyu veren 3 kişiden biriydim. Ama devam etme kararı çıktı.  İki yoldan biri radikal karar diğeri sonuna kadar mücadele edip savaşmak.

Fenerbahçe'nin olmadığı Türkiye Ligi, Türkiye Ligi değildir. Rakip takım, 'Biz her yerdeyiz' diyor. Biz her yerde değiliz. Biz adaletin, şeffaflığın yanındayız. 20 senedir kendimize çalışan bir medya ordusu yaratmadık, yaratmayız.' 

Haber : Murat Özdemir 

UHA / İstanbul - Kadıköy 


İlginizi Çekebilir

Çeyrek finaldeyiz! Bekle bizi Berlin

A Milli Futbol Takımı, çeyrek final için Avusturya ile karşılaşıyor

Offroad heyecanı Ankara'da yaşandı

Avusturya-Türkiye maçını Sanatçılar Parkı’nda izleyecekler

12. Olympos Regatta, yeni ufuklara yelken açıyor

'Olympos Regatta' Bursa sahillerinden çekildi... Yeni ufuklara İstanbul'dan yelken açacak

Çocuklar, yaz tatilinde Haliliye Belediyesi ile basketbol öğreniyor

Haliliye Belediyesi ile dünya şampiyonasına hazırlanıyor

Türkiye-Çekya maçı sonrası ortalık karışmıştı... Chory'den olay sözler: Onları zehirlemek istedim

Euro 2024 | Çekya 1-2 Türkiye

Ankara Offroada hazır

Osmangazili judoculardan 9 madalya

Beylikdüzü Air Power Athletics sporunun tarihine geçti

A Milli Takım, Çekya ile 12. kez buluşuyor

 Dr. Yasemin Savaş ve Hülya Avşar’dan gösteri maçı