Gaziantep Filistin için ayaklanıyor

GAZİANTEP (PHA) - Gaziantepli kadınların ve çocukların başlattığı, STK’ların yanı sıra büyük bir halk desteği alan yürüyüş, kadınların da katılımı ile yoğun ilgi gördü.

Gaziantep Filistin için ayaklanıyor
GÜNDEM 6.06.2024 12:09:42 134 0

Demokrasi Meydanında yapılan ve Fislistin’de yaşanan soykırımı lanetleyen yürüyüş, binlerce Türk bayrağı ve Filistin Bayrağı ile ‘Hey Dünya! Daha kaç çocuk ölecek? Susma!’ ‘Nehirden Denize Özgür Filistin’ ‘Çocuklar açlıktan ölüyor, ses ver Gaziantep’ sloganları ile sokakları inletti.

Kırkayak Parkı’nda başlayan yürüyüş, Demokrasi Meydanı’ndaki basın açıklaması ile devam etti. Kadınların trampet çalarak ‘Özgür Filistin Marşı’na’ eşlik ettikleri yürüyüşte en ön sırada, plastik makyaj sanatçısının çalışmaları ile yaralı Filistin’li çocuklar ve kadınların canlandırıldığı Filistin halkı yer aldı. Yürüyüşün öncülüğünü yapan, Toplumsal İyilik Hareketi Derneği (TİHADER) Kurucusu, Gaziantep İş kadını Elif Candemir; ‘Filistin halkının arkasındayız’ mesajını vermek için bu canlandırmayı yaptıklarını dile getirdi. Elif Candemir, Demokrasi Meydanında yaptığı basın açıklamasında ‘İnsanlık Filistin’deki soykırıma kör sağır dilsiz, biz bu sessizliği diğer stk’ların da desteği ile bozmak istiyoruz! Ses çıkartmak için ayaklanan tüm dünya insanlarına Gaziantep olarak ses veriyor, seslerini güçlendirmeye çalışıyoruz’ Filistin halkı uyumadan yemeden hayatta kalmaya çalışırken, nereden geleceği belli olmayan mermilerin, bombaların altında kalıyor, paramparça bedenleri ile hayatını kaybedenler aç hayvanlara yem oluyor, hayatta kalanlar bombalanmış hastanelerden geride kalan yıkın dökük betonların arasında, yerlerde, üst üste tedavi edilmeye çalışılıyor! Anestezi olmaksızın yaralıların çığlıklarıyla, doktorların göz yaşlarıyla ameliyat ediliyor!’ şeklinde konuştu.

Candemir sözlerine şöyle devam etti; ‘işgalci rejimin bombaları, 36 bin masum insanı öldürdü, 81 bin insanı yaraladı. Ama asıl silahı olan açlık ve susuzlukla nüfusun %70 i olan yaklaşık 3 Milyon kişiyi ölüme mahkum ediyor! Uyan Gaziantep, uyan Türkiye! Filistin’in bazı bölgelerinde yeterli gıda yok, bazı bölgelerinde hiç gıda yok, temiz su ise hemen hiçbir bölgesinde yok! ...Ve Gazze, bu dünyanın en dik ve cesur duruşu ve kusursuz sarsılmaz inanç sistemi ile dini, dili, rengi farketmeksizin tüm dünya ülkelerine feyz oldu, bu haklı direnişe pek çok batılı ülke de dahil olmak üzere dünya ülkeleri ses verdi destek oldu.. İşte bu çerçevede tüm dünya ülkeleri ve halkları bir araya gelip ŞİDDETLİ tepkisini ortaya koymalı, İsrail, hukuksuz işgal hareketi ve katlettiği insanlar için uluslararası hukuk önünde ve tüm dünyanın önünde hemen şimdi hesap vermelidir!

Umut Yıldızı Derneği Başkanı Ayşegül Ensari; ‘Siyonist zulmünün ve işgalinin sona ermesi, Mescid-i Aksa'nın, Kudüs'ün, Filistin'in ve dünyanın özgürlüğü için, yapılan eylemleri desteklemek hepimizin görevidir. Bizler Gaziantep’li anneler, babalar ve çocukları olarak, STK lar olarak, doktorlar, mühendisler, avukatlar, esnaflar, iş kadınları ve adamları olarak, tüm dünya insanları olarak Kudüs, Mescid-i Aksa ve Filistin özgür oluncaya kadar meydanlarda olacağız. Yaşasın, Nehirden Denize Özgür Filistin!’ açıklamalarında bulundu

 

Kaynak : PHA


Anahtar Kelimeler: gaziantep filistin için ayaklanıyor

İlginizi Çekebilir

İTÜ Vefa Takımı TBMM'de

Emine Erdoğan 'Gönül Elçileri' ile buluştu

Adıyaman Belediyesinden milli maç için dev organizasyon

Suudi Arabistan Savunma Bakanı Beştepe'de

Kabine yeni bakanlarla toplandı

Büyükşehir Belediyesi, muhtar buluşmalarını sürdürüyor

Pandemi döneminin önemli ismiydi... Ayrı ayrı teşekkür etti

Bakan Kurum: Söz veriyoruz...

İmamoğlu'dan 'Kanal İstanbul' çıkışı!

LGS’de şampiyon Yenişehir’den

Yenişehirlilere, ‘kamu malına sahip çıkın’ çağrısı

Murat Kurum yeniden makamda

Suriyelilere vergi muafiyeti iddiası dezenformasyon!

Bakan Yerlikaya açıkladı... Provokatif eylemlere 474 gözaltı!

Kahta'ya yeni kaymakam atandı