Gelenekten Geleceğe Projesi Kitap Okuma Yarışması Ödül Töreni

Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Gönen, TOBB Anadolu İmam Hatip Lisesinin hazırladığı "Gelenekten Geleceğe" projesi kapsamında yapılan kitap okuma yarışmasının ödül törenine katıldı.

Gelenekten Geleceğe Projesi Kitap Okuma Yarışması Ödül Töreni
EĞİTİM 31.12.2021 17:56:00 109 0

Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Gönen, TOBB Anadolu İmam Hatip Lisesinin hazırladığı "Gelenekten Geleceğe" projesi kapsamında yapılan kitap okuma yarışmasının ödül törenine katıldı.

Adıyaman TOBB Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde öğrencilerimizde okuma alışkanlığını pekiştirmek için Gençlik ve Spor Bakanlığımızın sponsorluğunda kitap okuma yarışması düzenlendi. Yarışma sonunda dereceye giren 9 öğrenci için ödül töreni hazırlandı. Törene Milli Eğitim Müdürümüz Hakan Gönen'in yanı sıra il milli eğitim müdür yardımcıları, şube müdürleri, il müdürleri, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı.

"Gelenekten Geleceğe" projesiyle; Adıyaman il merkezinde ikamet eden 14-18 yaş aralığındaki lise öğrencisi genç kızların, yakın köylere yapacakları kısa gezilerle o köylerde yaşayan 65 yaş üstü tecrübeli vatandaşlarımızdan organik tarım ve organik kümes hayvancılığı yöntem ve becerilerini edinmeleri, bu teorik bilgileri TOBB Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde (bahçesinde) oluşturulacak sera, kümes ve açık tarım alanlarında pratiğe dökerek, organik üretim yapmaları ve ürettikleri tarımsal ve hayvansal ürünleri Adıyaman il merkezinde ikamet eden 65 yaş üstü (öncelikle kimsesiz ve desteğe ihtiyaç duyan) vatandaşlara ulaştırmalarını amaçlamaktadır.

 "Gelenekten Geleceğe" projesi, GPDP 2020-1 Programında belirlenen öncelikli ve en önemli 2 konu başlığı olan "Gönüllülük" ve "Kişisel Gelişim" ile doğrudan ilintili olup, fiziksel aktivite, spor, egzersiz, hayvanların korunması ve yenilikçi fikirler konu başlıklarını da içinde barındırmaktadır. Gençler 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik faaliyetlerde bulunarak gönüllülük; organik tarım ve organik kümes hayvancılığı üretim sürecine dâhil olarak kişisel gelişim kavramlarını en üst düzeyde yaşayacak ve toplumda bu hususlarda örnek teşkil edeceklerdir. Köylere yapılacak ziyaretler fiziksel aktivite, kümes hayvanları üretim süreci hayvanların korunması konu başlığına örnek olmaktadır.

Kaybedenin olmadığı bir yarışmanın olduğunu vurgulayan Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Hakan Gönen, "Kitap okuma yarışmasına katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, hayatlarından kitap okuma sevgilerini asla çıkarmamalarını temenni ediyorum."dedi.

Konuşmaların ardından kitap okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.


İlginizi Çekebilir

Adıyaman'da 'TÜGVA Yaz Okulları' başladı

Adıyaman'da 'Yaz Kuran Kursları' açıldı - Videolu Haber

Adıyaman'da 'Eğitim Yılı Değerlendirme ve Hazırlık Toplantısı' düzenlendi

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesinde mezuniyet heyecanı

Ahmet Yesevi Milletevi üreten kadınların adresi oldu

Ortaöğretime geçiş tercih ve yerleştirme kılavuzu yayımlandı

2023-2024 eğitim öğretim yılı değerlendirmesi ve 2024-2025 eğitim öğretim yılı hazırlık çalışmaları toplantısı

GASMEK ile kadınlar hayallerini gerçekleştiriyor

Milli Eğitim Müdürü Tosun'dan 'Kurban Bayramı' mesajı

Adıyaman Üniversitesi 8. Geleneksel Sağlıklı Yaşam Turnuvası sona erdi

Eğitim-Sen'den 2023-2024 eğitim dönemi değerlendirmesi

Tosun'dan yılsonu mesajı

Rektör Prof. Dr. Mehmet Keleş basın mensupları ile bir araya geldi

Kahta'da 34 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı

Başkan Demir: “Yeni eğitim yılına kadar gereken çalışmalar yapılmalı, sorunlara çözüm bulunmalıdır “