Gemi, Francis Scott Key Köprüsü'nü yıktı! ABD'de dehşete düşüren manzara

ABD'nin Baltimore kentindeki Francis Scott Key Köprüsü, sabah saatlerinde büyük bir kargo gemisinin çarpması sonucu yıkıldı. Dehşete düşüren kazanın ardından insanlar arabalarıyla birlikte suya gömüldü.

Gemi, Francis Scott Key Köprüsü
DÜNYA 26.03.2024 11:50:00 116 0

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Maryland eyaletine bağlı Baltimore şehrinde bulunan 3 kilometre uzunluğundaki Francis Scott Key Köprüsü'ne trafik akışı olduğu sırada büyük gemi çarptı.

Sahil Güvenlik yetkilisi Matthew West, Singapur bayraklı kargo gemisi Dali'nin Interstate 695'in bir parçası olan köprüye çarptığını söyledi.

Baltimore Şehri İtfaiye Departmanı İletişim Müdürü Şef Kevin Cartwright, köprüye 'büyük bir gemi' tarafından çarpıldığını ve köprünün Patapsco Nehri'ne çöktüğünü doğruladı.

Gemi, Francis Scott Key Köprüsü'nü yıktı! ABD'de dehşete düşüren manzara - 1. Resim

ARAÇLAR SUYA DÜŞTÜ

348 metre uzunluğundaki gemi çarpmanın ardından alev alarak battı. Kaza sonrası çok sayıda aracın da suya düştüğü bildirildi. 

İtfaiye ve ABD Sahil Güvenlik ekibi de dahil çok grup bölgeye sevk edildi. Arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiği aktarılıyor. Yetkililer kaza sonrası 7 kişiyi kurtarmaya çalıştıklarını bildirdi.

TÜM ŞERİTLER KAPATILDI

Maryland Ulaştırma Otoritesi'nin sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada "Olay nedeniyle köprüde tüm şeritler her iki yönde de kapatıldı. Trafik başka yönlerden sağlanıyor" denildi. 

KÖPRÜ NASIL ÇÖKTÜ?

Gemi takip verilerine göre, Francis Scott Key Köprüsü'ne Singapur bandıralı Dali konteyner gemisi çarptı. Gemi 300 metre uzunluğunda ve Sri Lanka'nın Kolombo şehrine doğru yol alıyordu.

Deniz radarlarına göre Dali, Port Breeze'deki terminalden ayrılarak Francis Scott Key Köprüsü'ne doğru ilerlemiş, ancak 45 dakika sonra köprünün bulunduğu yerde durmuştur. Ayrıca hava trafik radarları polis helikopterlerinin bölgede defalarca tur attığını gösterdi.

ABD’nin milli marşının yazarı Francis Scott Key'in adının verildiği yaklaşık 3 kilometre uzunluğundaki 4 şeritli köprü 1977'de hizmete açılmıştı.

Kaynak: Türkiye Gazetesi


İlginizi Çekebilir

ABD seçimlerini hangi aday önde götürüyor?

Uluslararası Deniz Seyir Yardımcıları Teşkilatı Sözleşmesi Resmi Gazete'de

Bakan Göktaş Cezayir'den Türk iş dünyasına seslendi

Çekya Dışişleri Bakanı Lipavsky TBMM'de

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile görüştü

Hollanda'da 'Kırmızı Beyaz' buluşmalar

Başkan Erbaş, İslam dünyası Hac Heyetleri Başkan ve Bakanları ile bayramlaştı

Erdoğan Paşinyan'la hem bayramlık, hem de diplomatik görüştü

Avrupa'da uyuşturucu her yerde!

Bir skandal açıklama daha! İsrailli eski milletvekili Moshe Feiglin Filistinliler için Nazi benzetmesi yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan G7 liderleriyle buluştu

G7 Liderler Zirvesi’nde ikinci gün

NATO'da geleneksel aile fotoğrafı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İspanya'nın Filistin kararı çok mühimdir

İspanya ile 11 anlaşma imzalandı