Gemlik Film Festivali'nde onur ve emek ödülleri belli oldu

Gemlik Film Festivali'nde onur ve emek ödülleri belli oldu

Gemlik Film Festivali
GÜNDEM 2.10.2024 10:29:32 47 0

Bursa'nın Gemlik ilçesinde bu yıl üçüncüsü gerçekleşecek Film Festivali'nde onur ve emek ödüllerinin sahipleri belli oldu. Ödüller, 20 Ekim'de sahiplerine teslim edilecek.

BURSA (İGFA) - Gemlik Belediyesi tarafından, bu yıl üçüncüsü 17-20 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Gemlik Film Festivali’nde “Eşref Kolçak Onur Ödülü” ve “Emek Ödülleri”ni alacak isimler belirlendi.

Ödüller, 20 Ekim’deki kapanış töreninde sahiplerini bulacak.  Her yıl olduğu gibi Türk Sineması’nın unutulmaz ismi Eşref Kolçak anısına verilecek olan ‘’Eşref Kolçak Onur Ödülü’’ bu yıl, Türk Sineması’nın değerli isimlerinden Menderes Samancılar’a takdim edilecek.

‘’Emek Ödülleri’’ ise Türk Tiyatrosu ve Türk Sineması’na verdiği katkılardan dolayı usta isimler oyuncu Serpil Tamur, oyuncu Altan Erkekli ve yapımcı Şükrü Avşar’a verilecek.

Koordinatörlüğünü sanatçı Erkan Can’ın gerçekleştirdiği festivalde, başvuran filmleri değerlendirecek jürinin başkanlığını yönetmen Serdar Akar üstlenirken; oyuncu Ahu Türkpençe, oyuncu Deniz Çakır, senarist Mehmet Ercan Erdem, yönetmen Hakan Algül, görüntü yönetmeni Mehmet Aksın jüri üyeleri olarak yer alıyor.

Festival Ön Jüri Üyeleri, yönetmen ve Directed by WomenTürkiye Festivali koordinatörü Ceren Şahan, yönetmen ve senarist Hakan Haksun, İstanbul Üniversitesi / Cerrahpaşa, Görsel, İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü/Radyo Televizyon Programcılığı Programı Öğr. Gör. Dr. Arda Erdikmen ve yönetmen Gültekin Bayır’dan oluşuyor.

Festivalde birbirinden özel konuklarla, Yeşilçam’dan günümüz Türk sinemasına film gösterimlerinin yer alacağı festivalde, yarışmacı kısa filmlerin gösterimleri, sinema söyleşileri ve dinletiler de yer verilecek.


İlginizi Çekebilir

Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan’dan İzmir Körfezi’ndeki Balık Ölümlerine Yanıt

Bilecik Müftülüğü’nden Din Görevlilerine Kahvaltılı Konferans

Ağrı'dan acı haber! Araç kazasında 1 askerimiz şehit

ÖSYM duyurdu.. Özel yetenek sınavı tercihleri başladı

Yerli teknoloji harikası Mango Car Adana'da sahne aldı

Lübnan'da Türk bayrakları gemiler için alarm! Güvenlik seviyesi 3'e çıkarıldı

5 ülkenin Bakanı yeni ticaret hacmi için İstanbul'da buluşuyor

Bartın'daki çöp yola 6,4 milyon TL ceza!

Ticaret Bakanlığı'na uluslararası ödül

Bir birey eğitimde 18 yıl geçiriyor

NATO'daki iş birliğimiz güçlenerek devam edecek

Gemlik Film Festivali'nde onur ve emek ödülleri belli oldu

İki suç örgütü daha 'Kuyu'ya düştü!

Sağlıkçıların sorunları göz ardı edilmemeli!

Lübnan'daki Türklerin tahliye planı hazır!