Tarih: 05.09.2023 13:59

GES Projesi’nde İlk Etap Tamamlandı

Facebook Twitter Linked-in

Adıyaman Belediyesi ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın faydalanıcısı olduğu Avrupa Birliği fonlarından sağlanan, Güneş Enerji Santrali Projesi’nin ilk etap çalışması tamamlandı. Yaklaşık 1 MW’ lık büyüklükte olan proje, kısa bir süre içerisinde Adıyaman Belediyesine devredilecek olup il merkezinin enerji giderlerinin büyük oranda azaltılması hedefleniyor. 

Çalışmaları yerinde inceleyen Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç: “Şu an Bahçecik Mahallesindeyiz ve burada GES Projesi için faaliyete başlandı. İnşallah yakın bir zamanda resmi prosedürler de biterse belediyemize devredilecek olan proje yaklaşık 1 megavatlık büyüklükte ve memleketimizin çok ciddi bir şekilde yükünü alacak. Tabi bununla yetinmeyeceğiz. 4.6 megavatlık bir başvurumuz daha var ancak depremden dolayı biraz ertelendi. İnşallah o proje de hayata geçtiğinde Adıyaman Belediyesinin enerji giderlerinin büyük bir kısmını karşılayacak. Şimdiden memleketimize hayırlı olsun diyorum. İnşallah yeni projelerde buluşmaya devam edeceğiz. ” şeklinde sözlerini dile getirdi.

Adıyaman’ın yenilenebilir enerji kaynaklarının önemli projelerle birleştirilmesine olanak sağlayan Adıyaman Belediyesi, kent merkezinde büyük oranda tasarruf elde edecek projelere imza atmayı planlıyor. 

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —