Gıda hijyen eğitiminde fırıncılar yok!

Gıda hijyen eğitiminde fırıncılar yok!

Gıda hijyen eğitiminde fırıncılar yok!
GÜNDEM 18.12.2023 07:50:00 61 0

Başkentlilere sağlıklı, kaliteli ve güvenilir ekmekler ile unlu mamuller üreten Ankara Halk Ekmek Fabrikası, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu iş birliğiyle “gıda hijyen” eğitimleri düzenledi. Eğitimlerde Ankaralı fırıncıların yer almaması dikkat çekti.

ANKARA (İGFA) - Geniş ürün yelpazesi ve uygun fiyat politikasıyla tüm Ankaralıların gözdesi hâline gelen ve Başkentte bir marka hâline dönüşen Ankara Halk Ekmek Fabrikası, toplum sağlığını korumak amacıyla hijyen kurallarına uymaya devam ediyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu arasında imzalanan protokol kapsamında düzenlenmesi zorunlu olan “gıda hijyen” eğitimlerinde, ekmek üretiminden tüketimine kadar olan süreçte; ekmek ve ekmek çeşitleri üretimi, dağıtımı ile satışında görevli tüm personele ve ekmek satış büfesi işletmecilerine gıda hijyeninin nasıl sağlanması gerektiği ayrıntılı olarak anlatıldı.

815 KİŞİ EĞİTİM ALDI

Ankara Halk Ekmek Fabrikası Konferans Salonu’nda düzenlenen eğitime 430 Halk Ekmek Satış Büfesi işletmecisi ile onları denetlemekle görevli Büfe Kontrol Birimi çalışanları olmak üzere toplam 815 kişi katıldı.

Ekmeğin üretiminden tüketiciye ulaşmasına kadar geçen süreçte yer alan tüm görevlilere verilen eğitim kapsamında; hijyen ve sanitasyonla ilgili genel tanımlar, gıdalardaki zararlı maddeler, bulaşma ve bozulmalar, personel, iş yeri ile ekipman hijyeni, temizlik, dezenfeksiyon, fırınlarda hijyen ve sanitasyon, fırınlarda HACCP ile iyi hijyen uygulamaları, gıda enfeksiyonu ve zehirlenmeleri, ekmek, ekmek çeşitleri ile ilgili gıda mevzuatı, ekmek ve ekmek çeşitleri ile ilgili mevzuata uygun üretim teknikleri, el yıkama, maske ve bone kullanımı, temizlik, dezenfeksiyon maddelerinin kullanımı, tam buğday ekmeği tüketiminin önemi ve sağlık üzerine etkileri, ekmek israfının azaltılması için alınacak tedbirler başlıklar hâlinde uygulamalı olarak anlatıldı.

Eğitimlerde Ankaralı fırıncıların yer almaması dikkat çekti.


Haber Kaynak : igf
Anahtar Kelimeler: hijyen eğitiminde fırıncılar !

İlginizi Çekebilir

Bakan Uraloğlu'ndan Kaya ailesine ziyaret

Mehmed Âkif Ersoy, Vefatının 88. Yıldönümünde Eyüpsultan’da Anılacak

SANKO OKULLARI "CODEIX DRONE LEAGUE (CDL) YARIŞMASI"NDA TÜRKİYE İKİNCİSİ OLDU

Kahta-Narince-Siverek Yolu Hizmete Açıldı

Malatya'dan Suriye'ye ilaç yardımı

Yaşar, bürokratlarıyla bir araya geldi

Gemlik ve Japonya'nın Nanao Belediyesi kardeş şehir oldu

İZAYDAŞ ve BELDE A.Ş.’de yeni müdürler belli oldu!

Türkiye Belediyeler Birliği Suriye'ye heyet gönderecek

Malatya'da iklim değişikliği eylem planına özel çalıştay

Istrancalar ekolojik krizle karşı karşıya!

AKOM: İstanbul’da yüksek kesimlere kar yağabilir

2015 öncesi GSS borçları siliniyor!

Tren garlarında ücretsiz internet... Pilot uygulama Ankara'dan başlıyor

Çok konuşulan görüntüler o mutfağa ait değil!