Glutensiz ürünlerde paketlilere talep arttı

Glutensiz ürünlerde paketlilere talep arttı

Glutensiz ürünlerde paketlilere talep arttı
SAĞLIK 1.06.2022 14:52:00 312 0

Glutensiz Unlu Mamuller Pazarı'na ilişkin pazar tahmini ve büyüme eğilimleri hazırlanan raporla ortaya çıktı. Uzmanlar, glutensiz ürün pazarında paketli ürünlere talebin arttığına dikkati çekerek, bir takım risklerin de beraberinde gelebileceğine dikkati çekti.

İSTANBUL (İGFA) - Research and Markets, Glutensiz Unlu Mamuller Pazarı Küresel Endüstri Büyüme Eğilimleri ve Pazar Tahmini 2021 - 2026 Raporu’nu yayımladı.

Rapora göre sektörün 2026 yılına kadar yıllık yüzde 11,9’luk büyümeyle 5 milyar dolarlık hacmi aşması beklendiği kaydedildi.

Ürünlerin hızlı servis veren restoran menülerine giderek daha fazla dahil edilmesi, glutensiz unlu mamuller sektörünün daha geniş pazarlara yayılacağına işaret edilen raporda, glutensiz bisküvi, kraker ve kurabiye gibi kuru ve hazır ürünlerinse pazardaki diğer ürünlere kıyasla daha hızlı tüketildiği dikkat çekildi.

Söz konusunu tablonun Türkiye’de de benzer şekilde seyrettiğini belirten Schär Türkiye Genel Müdürü Özgür Erdoğan, Glutensiz beslenmeyi gerektiren hastalıklar arasında Çölyak Hastalığı, İrritabl Bağırsak Sendromu, Buğday Alerjisi, Dermatitis Herpetiformis ve Çölyak olmayan Gluten Hassasiyeti bulunduğuna vurgu yaptı. Erdoğan, dünya çapında gluten intoleransı ve çölyak hastalığının artan yaygınlığına ek olarak glutensiz beslenmeyi bir yaşam biçimi haline getirmiş bireylerin sayısı da glutensiz ürünlere talep yaratan önemli bir faktör olarak karşılarına çıktıklarını söyledi. Erdoğan, ürün çeşitliliği ile birlikte birtakım risklerin de beraberinde getirdiğini kaydetti.

Öte yandan çapraz bulaşın özellikle glutensiz beslenmesi gereken kişiler için hayati önem taşıdığını söyleyen Uzm.Dyt.İrem Erdem, Ev dışında glutensiz diyet uygulamak isteyen bireyler genel olarak bu tip problemlerle karşı karşıya kalınabileceğini belirtti. Schär olarak glutensiz ürünlere dair önyargıları yıkmayı başardıklarını belirten Uzm.Dyt.İrem Erdem, bu kapsamda konvansiyonel ürünlerden ayrılmayacak tatlı-tuzlu atıştırmalıklar, yumuşak, kabarık, lezzeti öne çıkan ekmekler ürettiklerini, yüksek teknolojimizle ekmekleri koruyucu olmadan raf ömrünü uzattıklarını söyledi. 

Haber Kaynak : igf

İlginizi Çekebilir

Akıllı telefon ve bilgisayar kullanımı boyun sağlığını tehdit ediyor

Ankara'da yerli otomatik şok cihazları (OED) devrede

Aile Hekimleri: Artık tükeniyoruz! Saçma yönetmeliği geri çekin

GEN, alzheimer ve diğer nörodejeneratif hastalıklar için geliştirilen SUL-238’in Faz 1 klinik çalışmasından elde edilen yeni olumlu sonuçları açıkladı

Doç. Dr. Mustafa Tanrıverdi: “HIV, Tüm Yaş Gruplarında Enfeksiyona Neden Olan Bir Virüstür”

Doç. Dr. İshak Şan: Kahta Devlet Hastanesi Anjiyo Ünitesi’nde Sona Gelindi

Doç. Dr. İshak Şan: Adıyaman’a 10 Yeni Ambulans Kazandırıldı

“Pankreas Kanseri Erken Belirti Vermiyor, Bu Yüzden Geç Teşhis Ediliyor”

SUT değişiklikleri Resmi Gazete'de... İlaç farkları, estetik ödemeler ve evde bakım kurallarına ayar

SGK'dan 15 ilaca geri ödeme müjdesi... Kanser tedavisi ve kronik hastalıklarda erişim kolaylaşacak

Koruyucu sağlığa ayrılan pay yetersiz, aile hekimleri zorda

No Touch Lazer ile Gözlüksüz Hayata Temassız Geçiş

Dünya Diyabet Günü’nde tarama seferberliği

Soğuk Havalarla Birlikte Akciğer Enfeksiyonlarına Dikkat!

16 bin 400 hasta immünoterapi ilaçlarından yararlandı