Görür yaptığı konuşmada, "Adıyaman'da olası iki tehlikeli fay hattının olduğunu söyledi. İlk fay hattının Bitlis-Zagros olduğunu ifade eden deprem Profesörü Görür, Adıyaman bu fay hattında olacak olası bir depremde çok kötü bir senaryo yaşayabileceğini söyledi.İkinci fay hattı da Doğu Anadolu Fay Hattı. Bu bölgede oluşabilecek her deprem Adıyaman’ı az veya çok etkileyebilir. Bir tehlikeye yakın bir yerdeyseniz yapacağınız bir şey yok.Yapacağınız şey tehdidin bütün özelliklerini bilmek, ona göre tedbir almaktır.Adıyaman'ın bu konuda çok iyi araştırılması ve takip edilmesi gerekiyor.Adıyaman Üniversitesi bu kapsamda hızlı bir şekilde yer bilimleri fakültesi açması gerekli" dedi.
Adıyaman Belediye Başkan Yardımcısı ve Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği Adıyaman İl Temsilcisi Ufuk Bayır, "Deprem acısını yaşamış bir toplum olarak, gelecek nesillere daha güvenli bir dünya bırakmak için çalışmalıyız. Çünkü depremleri durduramayız, ama etkilerini en aza indirgeyebiliriz" dedi.
Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Torunoğlu, 6 Şubat unutulacak bir gün olmadığını, Adıyaman halkı için 6 Şubat tarihinin artık bir taziye günü olduğunu belirterek katılımlarından dolayı Prof. Dr. Naci Görür'e teşekkür etti.
Konferans sonrası Adıyaman Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Tutdere ve Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Torunoğlu, Prof. Dr. Naci Görür'e hediye takdiminde bulundular.