EKONOMİ

EKONOMİ Haberleri

GÜLDÜREN ZAM İSTEĞİ

GÜLDÜREN ZAM İSTEĞİ

GÜLDÜREN ZAM İSTEĞİ
EKONOMİ 19.10.2022 19:23:00 70 0

Edirne/UHA- Edirne’nin Uzunköprü ve Lalapaşa İlçelerindeki fırıncılar simit fiyatına zam talebine Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz güldü. , “simidin 7 lira olduğunu düşündüğümde bile gülüyorum. Zam talep ediyorlar ama vermemiz mümkün değil” dedi

Lalapaşa ve Uzunköprü esnaf odasından gelen talebe göre simit fiyatının 7 TL olmasının talep edildiğini belirten Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Cingöz,  “Tabii ki biz esnafın temsilcisiyiz. Esnafın mağdur olmasına asla ve katta gönlümüz razı olmaz. Ama vatandaşı da bir yerde düşünmemiz gerekir. Şu an 7 lira simit fiyatı demek, bana göre yani gülmekten kendimi alamıyorum. Böyle bir şey olmaz. Mümkün değil. Onlar talep ediyorlar ama vermemiz mümkün değil. Kaldı ki şu an eğer ki verilecek konjonktür oluşmuş olsa bile yılbaşından önce hiçbir şeye zam vermeyi düşünmüyorum. Çünkü yılbaşında neyin ne olacağını hep beraber bekleyip göreceğiz. Asgari ücretle beraber fiyatlarda nasıl bir yere gelecek? O zaman tabii ki esnafı mağdur etmeyiz. Gereken neyse makul ölçülerde de veririz.”

“CANLARI İSTEDİ DİYE ZAM TALEP ETMİŞLER”
Gazetecilerin, simit zammı talebinin gerekçelerinin ne olduğu sorusuna, Cingöz, “Gerekçeleri canları öyle istemiş. Bu işin gerekçesi yok. Hayır, beş lira derler anlayabilirim. İşte enerjiye zam geldi derler anlarım. Enerjiye tamam zam geldi, akaryakıta zam geldi. İyi ama biz onlara fiyat verdiğimiz zaman akaryakıt bugünkü fiyatların üzerindeydi. Akaryakıtta biliyorsunuz ki 30 liradan 22 küsur liraya bir gerileme oldu. Şu anda da 28 lira bandında. Akaryakıt kırk lira olurdu, o zaman zam talebini anlayabilirdim. Akaryakıta zam geldi. İşte bizim arabalarımız dağıtımda. Maliyet yaratıyor diyebilirlerdi. Ama zam verdiğimiz günün üzerinde değil akaryakıt fiyatları” şeklinde konuştu.

EKMEK ZAMLANACAK MI?
Simide yapılan zam talebiyle birlikte ekmeğe de zam talebinde bulunulup bulunulmadığı sorusuna Cingöz, şu cevabı verdi: “Uzunköprü Sanayi ve Ticaret Odası'na fırıncılar zam talebinde bulunmuşlar. Ben onlara dedim ki hiç komisyon falan da kurmayın. Ben o komisyonda zamma onay vermem. Ekmek fiyatına, yılbaşından önce fiyat vermeyi düşünmüyorum. Ha bu konuda ‘ben’ derken, Bu da yanlış anlaşılmasın, bizim bir yönetim kurulumuz var. Bu benim şahsi kanaatimdir. Ama onu da şöyle yorumlayabiliriz. Yönetim kurulu da herhalde benim dediğimin dışında bizi kıracak hali yok diye düşünüyorum."


Anahtar Kelimeler: GÜLDÜREN İSTEĞİ

İlginizi Çekebilir

Türkiye İMSAD Aylık Sektör Raporu açıklandı

GCA, TİM ihracat şampiyonları listesinde 2’ncilik ödülüne layık görüldü

Kayıt dışı ile mücadeleye devam

Nükleer zirvede 325 yeni görüşme yapıldı

Borçlanma faiz oranları düşüşte!

Yenilenmiş 2. el teknoloji sektörü büyümesini sürdürüyor

36 şehrin ihracatı arttı!

KESK: "TÜİK enflasyonu sahte, yoksulluk gerçek" - Videolu Haber

Sektörde yeni düzenleme ile bahşiş gelirinin artması hedefleniyor

Nükleer Santraller Zirvesi'nde önemli iş birliği anlaşması

Bankacılıkta dijitalleşme sürüyor... Şubelere ihtiyaç azalıyor

AKO Jant fabrikasında yıllık üretim 1 milyona çıktı

Haziran ayında oda fiyatlarında %73 artış yaşandı!

Suudi müteahhitler Türk müteahhitlerle buluştu

Kervan Gıda’nın cirosuna 35 milyon dolar katkı