Haliliye’de güzellik merkezi ve berberlere sıkı denetim - Videolu Haber

ŞANLIURFA (PHA) - Haliliye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, kuaför, berber ve güzellik merkezlerine yönelik uygulanan yeni düzenlemenin ardından yaptığı denetim ile kurallara riayet edilmesi için uyarılarda bulundu. Hijyen ve ürün kontrollerini de sağlayan e

Haliliye’de güzellik merkezi ve berberlere sıkı denetim  - Videolu Haber
ASAYİŞ 30.07.2024 17:51:00 84 0

Zabıta Müdürlüğü, “Huzur ve Güvenin Kalbi Haliliye” sloganıyla halk sağlığını korumaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

 

Ticaret Bakanlığı tarafından uygulanan yeni düzenlemenin ardından berber, kuaför ve güzellik merkezlerine haftanın 1 günü kapalı olma zorunluluğu getirildi. Valilik tarafından belirlenen günde kapalı olacakları duyurulan berber, kuaför ve güzellik merkezlerini denetleyen Haliliye Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, işletme sahiplerine kurallara riayet edilmesi gerektiğini hatırlatarak, uyarılarda bulundu. Kentin işlek noktası Bahçelievler bölgesinde denetimlerini sürdüren zabıta ekipleri, belirlenen günlerde kapalı olmadığı tespit edilen iş yerlerine yönelik idari yaptırım uygulanacağını ifade etti. Yapılan denetimde herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmayan ekipler, iş yeri açma ve çalışma ruhsatı kontrollerini de sağlayarak, ruhsatı bulunmayan işletme sahiplerini Haliliye Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ruhsat birimine yönlendirdi. Denetim esnasında kullanılan ürünlerin son kullanma tarihlerini de inceleyen ekipler, vatandaşların sağlığı için kullanılması yasak ürünlerin bulundurulmaması gerektiğini belirtti. Güzellik merkezi, kuaför ve berberlerin sık sık havalandırılması gerektiğini kaydeden ekipler, hijyenin sağlanması adına tek kullanımlık ürünler kullanılması gerektiğini ifade etti.

 

Öte yandan, Zabıta Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise vatandaşların karşılaştıkları olumsuzlukları 444 22 63 numaralı İletişim Merkezine bildirmeleri halinde, gerekli denetimlerin sağlanacağı kaydedildi.

Kaynak : PHA


İlginizi Çekebilir

Narkoçelik-38'te 316 gözaltı!

İçişleri'nden Şırnak Cudi'de 'GÜRZ-12'... BTÖ'ye ait mühimmat deposu imha edildi

23 ilde DEAŞ'a darbe! 119 gözaltı

Pençe-Kilit ve Barış Pınarı'nda 3 terörist etkisiz hale getirildi

Adıyaman-Gölbaşı Yolu Yol Kontrol ve Uygulama Merkezi Hizmeti

Şile’de polis ve jandarma ekipleri suça ve suçluya göz açtırmıyor

'Çember' daralıyor! 4 bini aşkın firari yakalandı

Pençe Kilit sahasından terörle mücadele paylaşımı

Narkoçelik-32'de 520 zehir tacirine gözaltı

Bir organize suç örgütü daha 'Kuyu'landı!

Suriye'nin kuzeyinde 12 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

86 şüpheli 'Siberağ'a takıldı!

13 yıl hapis cezası bulunan şahıs Adıyaman'da yakalandı

Hırsızlık şüphelisi firari yakalandı

FETÖ’ye Kıskaç-24 operasyonu