Hastanın Kalp Çıkışına Sıkışan Yabancı Cisim Kasıktan Alındı

Adıyaman Üniversitesi (ADYÜ) Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Arif Süner ve ekibi tarafından önemli bir operasyona daha imza atıldı.

Hastanın Kalp Çıkışına Sıkışan Yabancı Cisim Kasıktan Alındı
SAĞLIK 29.09.2022 19:22:00 216 0

2017 yılında Lösemi tanısı konan hastanın kalbine sıkışan yabancı cisim, ameliyat ile göğsü açılıp akciğer damarı kesilerek çıkarılmasına gerek kalmadan yarım saatlik uyutulmadan yapılan güvenli bir işlem ile çıkarıldı.

Başarılı geçen operasyon ile ilgili konuşan Doç. Dr. Süner, “2017 yılında Lösemi tanısı konan hasta R.B’ye o dönem kemoterapi uygulanması için port kateter takılmış. Ancak, sonraki takiplerinde takılan port kateterin koparak akciğer atardamarına attığı tespit edildi. Hastayı Kalp Damar Cerrahi Dr. Öğr. Üyesi Murat A. Ercişli ile yaptığımız konsey sonucunda acil ameliyat şartlarının sağlanmasının ardından kopan kateterin kasık damarından girilerek yakalayıcı sistemler ile çıkarılması planlandı. Hasta, acil ameliyat şartları sağlandıktan sonra Anjiyografi Laboratuvarına alındı. Sağ kasık damarından girilerek kalbin sağ kulakçığına oradan da sağ karıncığa ulaşıldı. Yakalayıcı sistemi desteklemek amacıyla sağ karıncığa destek kateteri yollandı. Destek kateteri üzerinden yakalayıcı sistem akciğer atardamarına gönderildi. Buradan kopan parça uç kısmında yakalandı ve kateterle beraber kasık bölgesinde vücut dışına çıkarıldı. Sonuç itibariyle hasta akciğer atardamarındaki parça, ameliyat ile göğsü açılıp akciğer damarı kesilerek çıkarılmasına gerek kalmadan yarım saatlik uyutulmadan yapılan güvenli bir işlem ile çıkarıldı. Hastamız şifa ile aynı gün taburcu edildi.” dedi.


İlginizi Çekebilir

Sigaranın Halk Sağlığına Zararları: Çarpıcı Veriler Açıklandı!

Adıyaman sağlık heyeti Ankara'da önemli temaslarda bulundu

Antidepresan kullanımı doktor kontrolünde başlamalı

Ege Üniversitesi’nden Diyabet Tedavisinde Çığır Açan Proje

İstanbul Beylikdüzü'nde halk sağlığı günleri sürüyor

En çok randevu 'psikoloji' branşından alındı

Bingöl’de II. Yenidoğan Sempozyumu: "Yeni Doğanı Korumak"

Kış diyetinin 9 püf noktası!

Çürüyen süt dişleri çene yapısını etkileyebilir

GASTROENTEROLOJİ UZMANI DOÇ. DR. SEZGİN BARUTÇU, SANKO ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ’NDE

'Normal Doğum Eylem Planı' toplantısı yapıldı

Dijital sağlığın geleceği için buluştular

Kireçlenme yaş dinlemiyor!

İnternetten besin takviyesi alırken nelere dikkat edilmeli?

Kış günlerinde bağışıklığı güçlü tutmanın yolları