Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek oldu

Uzun süredir Hazine ve Maliye Bakanı olacağı konuşulan Mehmet Şimşek Kimdir? Mehmet Şimşek Bakan olacak mı? Yeni kabinede kimler yer alacak?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek oldu
GÜNDEM 2.06.2023 17:40:00 133 0

28 Mayıs tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından Recep Tayyip Erdoğan tekrar Cumhurbaşkanı olarak seçildi. 13. Cumhurbaşkanı olarak seçimi kazanan Erdoğan yüzde 52 ile yaklaşık 28 milyon gibi bir oy aldı.Recep Tayyip Erdoğan’ın tekrar Cumhurbaşkanı seçilmesi ile birlikte yeni kabinede kimlerin olacağı merak konusu oldu. Özellikle son günlerde Hazine ve Maliye Bakanlığı için Mehmet Şimşek’in ismi geçiyor.ABD'li finans ajansı Bloomberg'de yer alan habere göre Mehmet Şimşek'in Hazine ve Maliye Bakanı olacağı kesinleşti. Şimşek’in tam yetki alacağı ve Ekonomiyi kontrol edeceği belirtiliyor. Mehmet Şimşek, Şanlıurfalı olan Nureddin Nebati’nin yerine Hazine ve Maliye Bakanlığına gelecek. Mehmet Şimşek 60. Hükümette  Hükûmeti'nde ekonomiden sorumlu devlet bakanı olarak görev aldı.MEHMET ŞİMŞEK KİMDİR?

“Mehmet Şimşek 1 Ocak 1967 tarihinde Batman'ın (o yıllarda Mardin'in) Gercüş ilçesinin küçük bir köyü olan Arıca'da(Kefre) sekiz çocuklu ve geçimlik tarım yapan Kürt bir ailenin en küçük çocuğu olarak doğdu. Babasının adı Hasan, annesinin adı Mehdiye'dir. Anne ve babası Türkçe bilmemektedir ve dört abisi, dört de ablası vardır. 5 yaşındayken annesi vefat etti. Şimşek, o dönem başbakanlık yapan Recep Tayyip Erdoğan'ın kurmuş olduğu 60. Türkiye Hükûmeti'nde ekonomiden sorumlu devlet bakanı olarak yer aldı. Ayrıca Erdoğan'ın kurduğu 61. Türkiye Hükûmet ve Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu 62. Türkiye Hükûmeti, 63. Türkiye Hükûmeti ve 64. Türkiye Hükûmeti'nde de yer almıştır.


Anahtar Kelimeler: Hazine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek

İlginizi Çekebilir

CHP Genel Başkanı Özgür Özel tarihi güreşler için Edirne'de

Irak'ın kuzeyinde kilit kapanıyor!

Serkan Kaygusuz’un, mutlu günü

Haliliye Belediyesi 11 ekip ile 7 mahallede üstyapıyı yeniliyor

AFAD'dan Trabzon, Giresun, Samsun ve Ordu'ya uyarı!

TBMM'yi bu hafta yine yoğun gündem bekliyor

Muğla'da korkutan deprem

Datça 4,1 büyüklüğünde sallandı!

Milli gurur Türksat 6A’nın uzay yolculuğu yarın başlıyor

Teröristlerce tuzaklanan evlerde silah ve mühimmat ele geçirildi

Irak ve Suriye'nin kuzeyin 5 terörist etkisiz!

Şehitkamil’de çocuklar artık daha mutlu

Çocuklar, taekwando ve futbol kursuna yoğun ilgi gösteriyor

Türksat 6A için geri sayım!

Yediemin'deki su ürünleri kaçıranlara hapis cezası!