SAĞLIK

SAĞLIK Haberleri

Horlamanın nedenleri nelerdir?

Horlamanın nedenleri nelerdir?

Horlamanın nedenleri nelerdir?
SAĞLIK 25.04.2022 09:18:00 224 0

Horlama problemi, kişinin uyku kalitesini düşürerek, kendisine ve çevresindekilere rahatsızlık veren sağlık problemlerinden biridir.

İSTANBUL İGFA- Horlamayla ilgili açıklamalarda bulunan Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ozan Seymen Sezen, "Erişkinlerin %45’i ara sıra, %30’u ise devamlı olarak horlamaktadır. Özellikle erkeklerin, kadınlardan daha çok horladığı da bilinmektedir. İdealin üzerinde kiloya sahip olan erkekler daha çok horlamakta ve yaşlarının ilerlemesi ile birlikte bu problem daha da büyümektedir. Bu nedenle horlama sorununu yenmek için atılması gereken ilk adımların, kiloluysanız kilo vermek, kullanıyorsanız tütün ve tütün ürünlerini bırakmak olduğunu unutmayınız" dedi. 

Prof. Dr. Ozan Seymen Sezen, “Burun tıkanıklığı, horlamayı yaratan kaynaklar arasında gösterilebilir. Burun tıkanıklığını gidererek horlama problemini ortadan kaldırmak amacıyla, ilaç kullanımı veya cerrahi operasyon gerekebilir. Fakat bazı durumlarda bu ameliyat bile sorunu çözmeyebilir. Bu aşamada, boğazda veya dil kökünde bir problem olup olmadığı araştırılır. İşte bu sebeplerle, horlama problemi yaşayan hastanın direkt ameliyata yönlendirilmesi doğru olmayacaktır” ifadelerini kullandı. 

"UYKU APNESİNİ HAFİFE ALMAYIN"

"Kişilere yapılan uyku testi ile “uyku apnesi” yani “polisomnografi” tanısı kolaylıkla konabilir"  diyen Sezen, "Bu kişiler kalitesiz uyku durumu nedeniyle geceleri uykularını alamazlar ve gündüz uykululuk sebebiyle iş ve trafik kazalarına daha müsait hale gelirler. Uyku apnesi problemini yaşayan hastalarda; kalp, tansiyon, şeker, damar tıkanıklığı gibi hastalıklara daha fazla rastlanır.  Bu nedenlerle horlama sorununu, uyku apnesinin sinyali olarak algılamak ve ciddiye almak şarttır. Tedavisini kesinlikle geciktirmemek gerekir" şeklinde konuştu. 


Anahtar Kelimeler: Horlamanın nedenleri nelerdir?

İlginizi Çekebilir

PROF. DR. ALİ KOLUSARI, SANKO ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ’NDE

Kadınlarda tehlikeli üç önemli kanser

Dünya Genetik Uzmanları Ankara'da buluşacak

Reflü hastalığı son yıllarda yaygınlaşıyor!

Gündemi takip ederken psikolojik sağlığınızı riske atmayın!

Menopoz değil, belirtileri tedavi edilir

Su tüketimi okul başarısına doğrudan etkili!

Besni İlçe Sağlık Müdürlüğü Türkiye’de bir ilke imza atıyor

Mevsimlerle birlikte ruh hali de değişiyor!

Çocuklarda çene problemine dikkat!

SANKO ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ’NDE “GRUP TRİPLE P OLUMLU ANNE-BABALIK PROGRAMI” AÇILDI

Dikkat masum bir su buharı değil! Elektronik sigaralardaki 7 bin kimyasal maddenin çoğu kansorejen!

Kalp damarlarına X-ışını hızında görüntüleme

Bağışıklık sisteminin gizli düşmanı 'lenf kanseri'

Doğru spor omurga sağlığını destekliyor