HÜDA PAR Bingöl'den Gazze Protestosu: "Mazlum Bir Millet Yok Edilmek İsteniyor"

Bingöl'de yapılan basın açıklamasında, HÜDA PAR, Gazze'deki insani kriz ve soykırımın durdurulması için uluslararası topluma harekete geçme çağrısında bulundu.

HÜDA PAR Bingöl
SİYASET 6.10.2024 18:13:00 45 0

BİNGÖL (UHA) -

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı, Gazze'deki katliamları protesto etmek amacıyla düzenlediği basın açıklamasında, "Dünya tarihinde ender rastlanan zulümlere şahit olmaktayız. Kahraman ve mazlum bir millet pervasızca yok edilmek istenmektedir." ifadelerine yer verdi.

7 Ekim'de başlayan Aksa Tufanı’na destek vermek amacıyla gerçekleştirilen basın açıklaması, Bingöl Merkez Ulu Camii önünde yapıldı. HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Abdurrahim Berk, Siyonist işgal rejiminin Gazze'de gerçekleştirdiği soykırım ve saldırıları kınayarak, uluslararası toplumu bu zulme karşı harekete geçmeye çağırdı.

Berk, Bakara Suresi'nin 191. ayetini okuyarak başladığı konuşmasında, "Gazze’de 41 binden fazla kardeşimiz katledildi, 17 binden fazla çocuk toprağa verildi. Aynı zulüm Lübnan, Yemen gibi diğer İslam coğrafyalarında da işlenmektedir. Dünya, bu zulme sessiz kalmakta, adeta üç maymunu oynamaktadır." dedi.

"Tüm Bölge Ülkeleri Tehlike Altında"

Gazze’deki insani kriz her geçen gün derinleşirken, Berk, su kaynakları, sağlık merkezleri ve diğer temel altyapıların kullanılmaz hale geldiğini belirtti. Ayrıca, işgalin sadece Gazze ile sınırlı olmadığını, Lübnan, Yemen ve diğer ülkelerin de Siyonist rejimin hedefinde olduğunu vurguladı. Berk, Türkiye başta olmak üzere tüm bölge ülkelerinin bu tehlikeye karşı "Kudüs İttifakı" adı altında güç birliği yapması gerektiğini ifade etti.

"Kudüs İttifakı Kurulmalıdır"

Berk, İsrail’in Batı tarafından desteklendiğini ve bu desteğin bozulması gerektiğini savunarak, "Gazze direnişi bize ABD ve Batı'nın yenilmez olmadığını gösterdi. Müslüman ülkeler bir araya gelerek ortak bir güç oluşturmalı ve Gazze’de yaşanan soykırıma karşı somut adımlar atmalıdır." dedi.

Ayrıca İsrail’in varlığına karşı HAMAS, Hizbullah gibi direniş gruplarının korunması gerektiğini dile getiren Berk, "Bu direniş, Siyonist rejimin sona ermesi için gereklidir." ifadelerini kullandı.

Yasin Börü ve Arkadaşları Anıldı

Son olarak Berk, 2014 yılında Diyarbakır’da kurban eti dağıtırken katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarını anarak, "Gazze’de çocukları katleden zihniyet ile Yasin Börü’yü şehit eden zihniyet aynıdır. Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz." dedi.

Basın açıklaması, dualar ve tekbirlerle sona erdi.

Haber: AZİZ ÖNAL


İlginizi Çekebilir

HÜDA PAR Bingöl'den Gazze Protestosu: "Mazlum Bir Millet Yok Edilmek İsteniyor"

Yazgan: Türkiye müteahhitlere ipotek ediliyor

İstanbul Bakırköy'de Başkan Ovalıoğlu'na 'Özel' övgü

MHP Lideri Devlet Bahçeli: TBMM'nin aldığı karar yerindedir

Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan İstanbul Esnaf ve Sanatkârlarıyla buluştu

AK PARTİ ÇİĞLİ'DE KONGRE TARİHİ KESİNLEŞTİ

Başkent'te Cumhurbaşkanı Erdoğan Bahçeli'yi ziyaret etti

HÜDA PAR’dan Bingöl’e ziyaret: Emiroğlu, çözüm odaklı çalışmaları sürdürüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Lideri Bahçeli görüştü

Babacan: "Türkiye'yi İki Kutuplu Siyasetten Kurtaracak Yol Arıyoruz"

Parlamentoda Yeni Dönem Başladı: DSP Liderinden Sığınmacı Sorununa Çözüm Çağrısı

Okullardaki Temizlik Sorunu Büyüyor: MEB ve CHP Belediyeleri Karşı Karşıya

DEVA Partisi’nden Deprem Bölgesi İçin Acil Psikososyal Destek Talebi

AK Parti Mardin İl Başkanı Uncu'dan ÜNİAK standına ziyaret 

TBMM'de CHP'li Gürer'den patatesli açıklama!