İMO: Riskli yapı 7 milyon civarında

İMO 17 Ağustos 1999’da gerçekleşen depremin 24. yıldönümü dolayısıyla birçok kentte basın toplantısı düzenleyerek açıklama yaptı.

İMO: Riskli yapı 7 milyon civarında
GÜNDEM 17.08.2023 13:13:00 94 0

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO), 17 Ağustos 1999’da gerçekleşen depremin 24. yıldönümünde İstanbul, Van ve Adana’da basın toplantısı düzenledi.

İMO İstanbul Şubesi, şube binasında düzenlediği basın toplantısında açıklamayı Şube Başkanı Füsun Sümer okudu. Marmara depreminin yanı sıra 6 Şubat depremlerini hatırlatan Sümer deprem öncesinde alınmayan önlemler olduğu gibi depremin üzerinden 6 ay geçmesine rağmen depremzedelerin mağduriyetinin giderilmediğini ifade etti.

Deprem Araştırma Komisyonu’nun Temmuz 2021 tarihli raporuna göre, Türkiye'de 10 milyon civarında olan yapı stokunun 6-7 milyon civarında olan kısmının “riskli” statüsünde olduğuna dikkat çeken Sümer rapor üzerine şunu ifade etti:

“Rapordan anlaşıldığı üzere son 11 yıl içerisinde ülke genelinde 238 bin civarında riskli yapıya ‘Kentsel Dönüşüm’ adı altında müdahale edilerek, yenilenmesi sağlanmıştır. Yani 2012 yılından bu yana riskli olduğu düşünülen yapı miktarının sadece yüzde 3-4 civarındaki kısmı yenilenebilmiştir.”

Başta İstanbul olmak üzere pek çok ilin risk altında olduğunu vurgulayan Sümer, rantın değil yaşamın öncelendiği, kamunun ihtiyaç ve menfaatlerini gözeten, meselelere bütüncül ve bilimsel bakabilen politik bir anlayışa ihtiyaç olduğunu belirtti.

 


Anahtar Kelimeler: : Riskli milyon civarında

İlginizi Çekebilir

CHP Genel Başkanı Özgür Özel tarihi güreşler için Edirne'de

Irak'ın kuzeyinde kilit kapanıyor!

Serkan Kaygusuz’un, mutlu günü

Haliliye Belediyesi 11 ekip ile 7 mahallede üstyapıyı yeniliyor

AFAD'dan Trabzon, Giresun, Samsun ve Ordu'ya uyarı!

TBMM'yi bu hafta yine yoğun gündem bekliyor

Muğla'da korkutan deprem

Datça 4,1 büyüklüğünde sallandı!

Milli gurur Türksat 6A’nın uzay yolculuğu yarın başlıyor

Teröristlerce tuzaklanan evlerde silah ve mühimmat ele geçirildi

Irak ve Suriye'nin kuzeyin 5 terörist etkisiz!

Şehitkamil’de çocuklar artık daha mutlu

Çocuklar, taekwando ve futbol kursuna yoğun ilgi gösteriyor

Türksat 6A için geri sayım!

Yediemin'deki su ürünleri kaçıranlara hapis cezası!