İnlice Beldesi’nde Tekstil Fabrikası Açılışı yapıldı.

6 Şubat depreminden sonra, 32 yıl aradan sonra doğduğu topraklara dönen işadamı Abuzer Yakan, bölgedeki depremzedelerin çalışmasını sağlayacak 4 bin metrekare alan üzerine kurduğu tekstil fabrikasıyla 300 kişiye istihdam sağladı.

İnlice Beldesi’nde Tekstil Fabrikası Açılışı yapıldı.
GÜNDEM 14.11.2023 17:25:00 321 0

İş adamı Abuzer Yakan, yaklaşık 2 bin nüfuslu Adıyaman Sincik İlçesi İnlice Beldesi’ne 20 milyon yatırım yaptı. Düzenlenen törenle dualar okunarak açılan fabrikada üretilen ürünler ülkenin dört bir yanına gönderilerek hem depremzede ailelere hem de bölge ekonomisine katkı sağlandı.

Depremin Etkileri

İnlice Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı İş Adamı Abuzer Yakan, Adıyaman’ın büyük yıkıma uğradığını ve bölgenin ekonomisinin de yara aldığını belirterek, bunun da istihdam sorununa sebep olduğunu söyledi.

Abuzer Yakan’ın Açıklaması

Yakan,”Öncelikle bölgemizde yaşanan büyük felakette hayatını kaybeden tüm hemşerimizin yakınlarına başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Rabbim, inşallah böyle felaketleri bir daha yaşatmasın. Ben 1991 senesinde doğduğum topraklar olan İnlice’den ayrılırken, tekrardan beldemizi kalkındırma ve istihdam oluşturma amacıyla buralara güzel yatırımlar yapma hayaliyle İstanbul’a gittim. Rabbim nasip etti, çok şükür. Tekrardan buralara gelip bu yatırımları yapabilmemiz için bizlere bu imkanı bahşetti. Beldemize yapacağımız yatırımlar inşallah bunlarla da sınırlı kalmayacaktır. 300 kişinin istihdam alanı olan tekstil fabrikamızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Tüm İnlice beldesine ve bölgemize hayırlı olsun” dedi.

Depremzedelerin İstekleri

Tekstil fabrikasında çalışan işçiler, Adıyaman’ın depreminden etkilenen bölgeler için kurulan tekstil fabrikasının çok büyük bir imkan olduğunu belirterek, “Deprem hem maddi hem de manevi olarak bizi çok etkiledi. Birçok insan işsizlikten dolayı İstanbul’a gitti. Bizler burada kendi beldemizde çalışıyoruz. Hem psikolojik olarak moralimiz yerine geliyor, hem de çalışıp ailemize katkı sunuyoruz. Ailemizin geçimine yardımcı oluyoruz. Fabrikanın kurulmasında emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz” diye konuştular.


İlginizi Çekebilir

Narkoçelik-25'te 320 gözaltı

Vergi Dairesi'nde kartlar yeniden dağıtıldı... Gelir İdaresi tek tip örgüt yapısına kavuştu

Emek ve Demokrasi Platformu'ndan 'Madımak' tepkisi - Videolu Haber

Adıyamanlılar Milli Takım için tek yürek oldu

İTÜ Vefa Takımı TBMM'de

Emine Erdoğan 'Gönül Elçileri' ile buluştu

Adıyaman Belediyesinden milli maç için dev organizasyon

Suudi Arabistan Savunma Bakanı Beştepe'de

Kabine yeni bakanlarla toplandı

Büyükşehir Belediyesi, muhtar buluşmalarını sürdürüyor

Pandemi döneminin önemli ismiydi... Ayrı ayrı teşekkür etti

Bakan Kurum: Söz veriyoruz...

İmamoğlu'dan 'Kanal İstanbul' çıkışı!

LGS’de şampiyon Yenişehir’den

Yenişehirlilere, ‘kamu malına sahip çıkın’ çağrısı