ASAYİŞ

ASAYİŞ Haberleri

İNSAN TACİRLERİNE DARBE

Osmaniye'de zorla çalıştırılan 'İnsan Ticareti Mağduru' Suriye uyruklu 2 çocuk kurtarıldı.

İNSAN TACİRLERİNE DARBE
ASAYİŞ 12.02.2022 10:57:00 123 0

Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekiplerinin takibi sonucu iki suriye uyruklu çocuk kurtarıldı.

İnsan ticareti suçunun önlenmesine ve tespitine yönelik yapmış olduğu çalışmada; Suriye uyruklu İ.M.E. tarafından  Suriye'den illegal yollardan ülkemize sokulan 12-17 yaşlarında yaklaşık 25 kişilik grubun hurdalık ve çöp/kağıt toplama alanlarında çalıştırıldığı bilgisine ulaşan Osmaniye İl Emniyet Müdürülüğü ekipleri, Osmaniye’de ikamet eden Suriye uyruklu kadın A.E.'nin (İdlib, 2000) yakını olan 2 Suriye uyruklu şahsın da belirtilen yerde yaklaşık 4 gün zorla tutulup, aç bırakıldığı baskı ve tehdit edilerek çöp/kağıt toplama işinde çalıştırıldığı bilgisi üzerine operasyon yapıldı. Bu işleri organize ettiği bilgisi alınan insan taciri  İ.M.E ile bağlantılı olan ve zorla çalıştırılan 2 çocuğu Osmaniye’de ki ki yakınına para karşılığı getiren M.A.A (Rakka, 1996) ve A.İ. (Haseke, 1996) isimli 2 Suriye uyruklu şüpheli şahıs yakalanmış olup, Osmaniye C. Başsavcılığı talimatı doğrultusunda gözaltına alınarak haklarında İnsan Ticareti suçundan yasal işlem başlatıldı.

İnsan Ticareti mağduru 2 Suriye uyruklu şahsın insani ihtiyaçlarının karşılanması akabinde gerekli idari işlemler için İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildiği bilgisine ulaşıldı. Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü tarafından, İnsan Ticareti suçundan doğrudan/dolaylı yoldan maddi menfaat etmek isteyen şahıslarla ilgili mücadelenin kararlılıkla devam edeceği belirtildi.


Anahtar Kelimeler: İNSAN TACİRLERİNE DARBE

İlginizi Çekebilir

Pençe Kilit'te 9 terörist etkisiz!

Adıyaman’da dilenci operasyonu - Videolu Haber

Evlenmek isteyen genç intihara kalkıştı - Videolu Haber

16 ilde Bozdoğan operasyonu! 45 gözaltı!

İçişleri 9 ilde 108 kişiyi 'Kıskaç'a aldı!

Vartana yakınlarında çıkan anız yangını paniğe neden oldu - Videolu Haber

Keşan'da uyuşturucu ile mücadeleye devam

Irak'ın kuzeyinde hava harekatı... 37 terör hedefine imha!

'Sibergöz'de 29 ilde dev operasyon

Otomobil motosiklet ile çarpıştı: 1 yaralı - Videolu Haber

Uyuşturucu tacirlerine büyük darbe: 5 kişi tutuklandı

Devrilen motosiklet sürücüsü yaralandı

Motosikletler otomobil ile çarpıştı: 1 yaralı - Videolu Haber

Adıyaman'da inşaattan düşen işçi yaralandı

Ahırda çıkan yangın paniğe neden oldu