İŞ İNSANI KÜRÜM: RANTA KESİNLİKLE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

Baskilli İş İnsanı Ahmet Kürüm, Kayısı sezonu açıldığını ve mevsimlik işçi konusunda bazı kesimlerine rant elde etmek istediğini ifade ederek kimsenin hakkının yenilmesine nede ranta kesinlikle müsaade etmeyeceklerini söyledi.

İŞ İNSANI KÜRÜM: RANTA KESİNLİKLE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ
EKONOMİ 9.06.2024 10:12:00 83 0

ELAZIĞ (UHA) -

Ahmet Kürüm; “Baskil’de kayısı sezonun açılmasıyla birlikte mevsimlik işçi ihtiyacı doğmuştur. Kayısının bu sene bereketli olması bunu da ranta çevirmek isteyen çavuşların iştahını kabarttı. Geçen sene 400 TL olan işçi günlük yevmiyesi için bu sene 1000 -1100 TL isteniyor. Ayrıca işçilerin yol masrafı günlük ekstra bir çavuş yevmiyesi ile birlikte bize maliyeti 1300 TL’yi buluyor. Konu hakkında yaptığımız çalışmalar neticesinde ilçe kaymakamımız, ilçe belediye başkanımız, tarım ilçe başkanımız, ilçe ziraat odası başkanımız, Elazığ ve Malatya il ziraat odalarının istişareleri neticesinde günlük ücret 670 TL olarak belirlenmiştir. Çiftçilerimizden ricam belirlenen ücretin üstünde kesinlikle bir ücret ödememesini istiyorum. Bu ücretin üstünde fiyat isteyen çavuşları şikayet edilmesini rica ediyoruz. Kimsenin hakkını yemeyiz çiftçimizin hakkını da kimseye yedirmeyiz.

“KOOPERATİFLEŞME SÜRECİMİZ BAŞLAMIŞTIR”
Baskilli çiftçilerin artık tek çatı altında toplanması gerektiğini ifade eden Baskilli İş İnsanı Ahmet Kürüm; “Yıllarca uğraşılmasına rağmen ilçemizde çiftçilerimiz tek çatı altında toplanamamıştır. Bizlerde, birlikteliği sağlamak için kooperatifleşme sürecimizi başlatmış bulunmaktayım. Köy temsilcililerimizle birlikte inşallah artık kimsenin çiftçimizi sömürmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

Haber: ÜMİT ALBAYRAK


İlginizi Çekebilir

İletişim sektörü yüzde 25 büyüyecek

Kabotaj Bayramı’nda Emrah Yılmaz Çavuşoğlu’ndan önemli açıklamalar

Azerbaycan'dan ithalata yeni kolaylıklar!

Filmaşin ithalatına 3 yıl ek mali yükümlülük

Marmaralı işverenler istihdamda artış bekliyor

Tedarik sanayinde esneklik ve dirençlilik daha da önem kazandı

ÇCSİB Başkanı Erdem Çenesiz’den ihracatta yeniden yükseliş sinyali

Benzin ve motorine yeni zam!

Ticaret'ten paslanmaz çelikte damping soruşturması!

YASED'den FATF değerlendirmesi

Bakan Bolat: En yüksek aylık ihracata ulaştık

Temassız şifresiz işlem limiti 1.500 TL oluyor

Erken kredi kapatacaklar için 'Merkez'den önemli karar

Bakan Şimşek: Gerileyen cari açık kalıcı rezerv birikimini sağlayacak

Opsan’dan çok önemli başarı