İsias Otel Davası'nda üçüncü duruşma başladı - Videolu Haber

ADIYAMAN (PHA) - Adıyaman Adalet Sarayı'nda,6 Şubat'taki depremlerde yıkılan, 72 kişinin hayatını kaybettiği İsias Otel'e ilişkin davanın üçüncü duruşması başladı.

İsias Otel Davası
GÜNDEM 12.06.2024 11:36:00 57 0

Adıyaman'da aralarında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) voleybol turnuvası için gelen sporcuların da bulunduğu 72 kişinin hayatını kaybettiği İsias Otel'e ilişkin Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden üçüncü duruşma öncesi Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Karakaya bir açıklama yaptı.
Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği, Rehberler İçin Adalet Platformu ve destekçileriyle birlikte duruşma sürecini takip eden Karakaya, şu ifadeleri kullandı:
“Sevgili dava arkadaşlarımız, Devletimizin kıymetli yetkilileri, Bugün burada bizi yalnız bırakmayan tüm dostlarımız, Çok Kıymetli Basın Mensupları, Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği, Rehberler için adalet platformu ve tüm destekçilerimizle birlikte Grand İsias otel davası için yürütülen dava sürecinde üçüncü duruşma için bir kez daha Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeyiz. İkinci dava sonrası okunan ara kararlar ile mahkeme tarafından talep edileceği duyurulan yeni teknik rapor için mahkeme, bilindiği üzere 9 Eylül Üniversitesi’nden rapor talep etmişti. Aradan geçen yaklaşık bir aylık sürede söz konusu rapor henüz dava dosyasına eklenmemiştir. Bu konuda biz ailelerin tek beklentisi bundan önceki tüm teknik raporlarda ortaya konulan gerçeklerin fazlasıyla raporlanması ve bir sonraki duruşmada mahkeme heyetinin vereceği nihai kararlara yol göstermesidir. Bilindiği üzere dava sürecinin başladığı ilk günden itibaren biz ailelerin temel taleplerinden bir tanesi de savcılık iddianamesinde adı geçen kamu görevlilerinin de dava dosyasına dahil edilmesiydi. Bu konuda Adıyaman Valiliği İl İdare Kurulu geçtiğimiz günlerde bizlerin bir nebze de olsa içini rahatlatan bir kararla, toplamda 4 kamu görevlisi için soruşturma izni vermiş ve 2 ayrı izne tabi olmayan sorumlu için gerekli işlemlerin yapılması için gereken adımları atmıştır. Gelinen noktada soruşturmanın bir an önce tamamlanması ve bu kişilerin de alması gereken en ağır ceza ile yargılanmalarına başlanılması gerekmektedir. Hep söylediğimiz gibi “Kim olduğu belli olan bu katiller, yarattıkları bu usulsüz yapıda 72 canımızı bizlerden kopardı! Şampiyon Meleklerimizin, rehber arkadaşlarımızın adaleti sağlanacak, onları bizlerden koparan bu katillerin peşinde olacağız. Bu davanın sonunda Türk ceza hukuku için emsal kararlar üretileceğine olan inancımız tamdır. Suçlular OLASI KAST suçu ile itham edilmelidirler. Biz nefes alamıyorsak onlar da bunun cezasını en ağır şekilde ödemelidirler. Türkiye adaletine ve mahkeme heyetine güvenmek istiyoruz. Hep yanımızda olan, kilometrelerce yoldan gelerek bizlere güç veren herkese, emekçi basın görevlilerine ve tüm dava arkadaşlarımıza teşekkür ederiz. Biz burdayız son nefesimize kadar da bu davanın emsal kararlar üretmesi için mücadelemiz devam edecektir. Şampiyon Meleklerimize ve turist rehberlerimize verilmiş sözümüz var. İyi ki varsınız."

Kaynak : PHA


İlginizi Çekebilir

BUÜ yangın hasarının boyunu açıkladı

Tüm zamanların en çok yolcu sayısı İstanbul'da

Kutsal topraklara giden hacılar yurda döndü

Haliç Köprüsü metrobüs yolu yenileniyor

TBMM'nin haftalık gündemi yine yoğun

Türkiye, KKTC'ye gümrükte kullanılmak üzere mobil X-Ray cihazı hibe

Ticaret Bakanlığı açıkladı... O düzenleme uygulamada

Mersin'de eğlenceye mola yok

Valilik, 'Yoruma dayalı spekülatif haber' diyerek uyardı

Mahir Ünal'dan Elbistan'da toplu sünnet organizasyonu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 30 Haziran mesajı

Komandolardan dayanıklılık bayrak koşusu

Suriye'nin kuzeyinde 7 terörist etkisiz hale getirildi

Başkan Alemdar, Sakarya için kampta görüşmeler yapacak

Suriye'nin kuzeyinde 7 terörist etkisiz!