İsias'ta kritik gelişme: 4 belediye görevlisine soruşturma izni çıktı

ADIYAMAN (PHA) - İsias Otel'in yıkılmasında sorumlulukları bulunan kamu görevlilerinin yargılanması için ilk adım atıldı. Adıyaman Valiliği İl İdare Kurulu, Adıyaman Belediyesi’ndeki kamu görevlileri ile ilgili soruşturma izni verdi.

İsias
GÜNDEM 29.05.2024 13:42:46 94 0

Adıyaman'da, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerde 72 kişinin hayatını kaybettiği İsias Oteli'nin yıkılmasına ilişkin 4 belediye görevlisi hakkında soruşturma izni verildi.
Adıyaman Valiliği İl İdare Kurulu, Cumhuriyet Başsavcılığı’nca haklarında soruşturma izni istenen 8 belediye görevlisinden 1993 yılında otelin ilk ruhsatında imzası bulunan dönemin imar müdürü Y.G ile 2001 yılındaki ikinci yapı ruhsatında imzası olan dönemin ruhsat büro şefi B.B, dönemin imar müdürü M.S.A. ve dönemin belediye başkan yardımcısı O.B. için gerekli izni verdi.
Kurul, hayatını kaybeden 2 kişi hakkında soruşturma izni verilmemesine, daimi işçi oldukları için 4483 sayılı kanun hükümlerine tabi olmayan 2 kişi hakkında da genel hükümlere göre işlem yapılması gerektiğini kararlaştırdı.
Depremde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden sporcuların da aralarında yer aldığı 72 kişinin yaşamını yitirdiği İsias Oteli'ne ilişkin 3'ü tutuklu 11 sanığın yargılandığı dava ise sürüyor.
Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Yücesoylu Karakaya, tüm sorumlular en ağır cezayı alana kadar durmayacaklarını söylediklerini vurgulayarak, “Sevdiklerimizi bizden alan herkesin peşindeyiz.” dedi.
Aileler olarak davalarının peşinde olmaya devam edeceklerini vurgulayan Karakaya, şöyle devam etti:
“Usulsüzce iş yapmanın cezasını çekecekler, başka çocukları öldüremeyecekler. Aileler olarak davamızın peşindeyiz. Ne gerekirse yapacağız. Şampiyon Meleklerimize verdiğimiz sözü tutacağız.”
Kıbrıs Türk Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı, soruşturma izninin çıkmasının Türkiye’deki deprem yargılamaları bakımından çok önemli bir adım olduğunu vurguladı.
Esendağlı,"İsias davasında halihazırda yargılanan otel sahipleri ve fenni mesullerin yanısıra, denetim görevini yerine getirmeyen; ruhsat koşulları oluşmamasına rağmen otel ruhsatı veren Belediye yetkililerinin yargılanmasının önünün açılması, bizleri ve ailelerimizi memnun etmiştir." dedi.
Esendağlı, bu kişilerle ilgili soruşturma ve yargı sürecini de sıkı şekilde takip edeceklerini sözlerine ekledi.
 

Kaynak : PHA


İlginizi Çekebilir

Haliç Köprüsü metrobüs yolu yenileniyor

TBMM'nin haftalık gündemi yine yoğun

Türkiye, KKTC'ye gümrükte kullanılmak üzere mobil X-Ray cihazı hibe

Ticaret Bakanlığı açıkladı... O düzenleme uygulamada

Mersin'de eğlenceye mola yok

Valilik, 'Yoruma dayalı spekülatif haber' diyerek uyardı

Mahir Ünal'dan Elbistan'da toplu sünnet organizasyonu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 30 Haziran mesajı

Komandolardan dayanıklılık bayrak koşusu

Suriye'nin kuzeyinde 7 terörist etkisiz hale getirildi

Başkan Alemdar, Sakarya için kampta görüşmeler yapacak

Suriye'nin kuzeyinde 7 terörist etkisiz!

Bursa Yenişehir'e Tarım OSB için girişimler sürüyor

Türk Kızılay'ın 'ilk yardım eğitimi'ne uluslararası tescil

İstanbul ETO uyardı: Elektrik yangınları ansızın gelir