Tarih: 26.11.2023 17:26

İsrail basınından savaş çığırtkanlığı: 'ABD İran'ı bombalamalı'

Facebook Twitter Linked-in

Bir buçuk aydır sivil katleden İsrail, İran'ı hedef göstermeye devam ediyor. İsrail basınında yer alan bir haberde, 'ABD İran'ı bombalamalı' denildi. Nükleer savaş gündeme getirildi.

Cuma günü başlayan 4 günlük ateşkesin ortasında İsrail medyası savaş çığırtkanlığı yapan bir analize imza attı. İran'la başa çıkmanın tek yolu olduğunu iddia eden Jerusalem Post, 'Amerika'nın İran'a önleyici bir saldırı' yapması gerektiğini iddia etti.

PANDORA'NIN KUTUSU AÇILDI

İran'ın Hamas'ı finanse ettiğini iddia eden gazete, 'Pandora'nun kutusu açıldı, İsrail savaşa girmeye zorlandı' ifadelerini kullandı.

ÇARPICI İTİRAF

İsrail'in yürüttüğü soykırımın maliyetine dikkat çeken gazete, İsrail'in ekonomik savaşı kazanamayacağını ifade etti. Medyada da uluslararası kamuoyunun İsrail aleyhine değişmesinin an meselesi olduğuna dikkat çekildi.

ABD CEPHANELİĞE ÇEVİRDİ

ABD'nin 7 Ekim'den bu yana İsrail'e silah yığdığı belirtilen haberde Pentagon'un da 1200 ek birlik gönderdiği ifade edildi.

KIYAMET İKİLEMİ

Ancak ABD'nin İran'ı orantılı tepki ile yatıştırmaya devam ettiği sürecek İsrail'in kıyamet gibi bir ikilemde kalacağı iddia edildi.

ABD İRAN'I VURMALI

Bunu önlemek için ABD'nin İran'ı vurması gerektiğini yazan gazete, İran'ın tüm petrol rafinerileri ve nakliye limanlarının hedef alınması gerektiğini söyledi. Bunun gerçekleştirilmesi halinde İran'ın ABD'ye karşı koyma yeteneğinin asgari düzeye düşeceği ifade edildi.

72 SAATE DİKKAT ÇEKTİ

ABD'nin bu noktaları vurması ile İran'ın 72 saat içinde iflas edeceği iddia edilen haberde, ABD'ye bir hedef daha gösterildi.

Kharg Adası'na yönelik bir saldırı ile İran'a geri adım atması için bir sinyal gönderilmiş olacağı yazıldı.

 

Kaynak Türkgün
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —