İsrail'den bir Hamas itirafı daha

Gazze Şeridi'nde İsrail işgaline karşı kurtuluş savaşı veren Hamas teşkilatının askerî kanadı İzzeddin Kassam Tugayları'nın 7 ayı aşkın süredir gerçekleştirdiği sert direniş, siyonist kamuoyunu şaşkına çeviriyor.

İsrail
DÜNYA 20.05.2024 19:39:00 90 0

İsrail ordusunun üst düzey komutanlarının Gazze’de bocaladıkları ve hedeflere ulaşamadıkları itiraflarının ardından Knesset üyesi ve Dışişleri ve Güvenlik Komitesi üyesi Amit Halevi’den benzer sözler geldi.

Amit Halevi, Hamas taburlarının Gazze Şeridi’nde büyük ölçüde etkinliğini koruduğunu söyledi.

Knesset üyesi Halevi, kendilerine sunulan bilgilerin savaşın kazanımlarına ilişkin kamuoyuna sunulan tablonun yanlış olduğunu gösterdiğini belirtti.

103FM’e verdiği röportajda Halevi, şunları söyledi:

“Veriler, Hamas taburlarının etkinliğinin hala son derece yüksek olduğunu gösteriyor. Savunma bakanının taburların çoğunun imha edildiği yönündeki açıklaması, cesaret kırıklığı yaratabilecek yanlış anlaşılmalara meydan veriyor.”

HEPSİ AYNI ŞEYİ SÖYLÜYOR: 'HAMAS YOK EDİLEMEZ'

Eski Gazze Tümen Komutanı General Gadi Shamni, İsrail ordusunun Gazze’de bocaladığını ve açıklanan hedeflerine ulaşamayacağını söylemişti. General Gadi Shamni, İsrail gazetesi Maariv'e verdiği beyanatta, Gazze'den bütün "esirlerin" geri alınmasının zor olduğunu ifade etmişti. Shamni, Hamas'ın savaşta ağır kayıplar vereceğini fakat askeri olarak yok edilemeyeceğini vurguladı. Shamni'ye göre Netanyahu hükümeti, İsrail'i yıllardır çıkmaza sürükledi, ülkeyi yalnızlaştırdı ve ekonomiye ciddi zararlar verdi.

İsrail Askeri İstihbarat Müdürlüğü’ne (AMAN) ait istihbarî bir rapor, İsrail merkezli Kanal 12’de yayımlanmıştı. Raporda, İsrail’in Gazze’de derin bir krize sürüklendiği, Hamas’ın yok edilemeyeceği, Hamas’ın bir sistem olarak ortadan kaldırılması halinde dahi Filistinli direnişçilerin faaliyetlerine devam edeceği kaydedilmişti.

'HAMAS’I DEVİRECEK KAPASİTEDE DEĞİLİZ'

İsrailli general İshak Brick ise “İsrail ordusunun, savaş ne kadar sürerse sürsün Hamas'ı devirecek kapasiteye sahip olmadığını” söylemişti. Brick, Gazze'deki çatışmaların devamının İsrail'e ağır kayıplar vereceğini, kısa sürede yedek ordunun çökeceğini ve bunun ekonomiye, uluslararası ilişkilere ve toplumsal bütünlüğe zarar vereceğini vurgulamıştı.

Tüneller sağlam

ABD'de yayın yapan New York Times (NYT) gazetesinde, Şubat 2024'te yayınladığı analizde Gazze'deki Hamas tünellerinin büyük çoğunluğunun sağlam olduğu belirtilmişti.

NYT haberinde ABD’li yetkililerin yaptığı açıklamalara dayanarak, Hamas'ın tünel ağının çoğunluğunun sağlam kaldığını açıklanmıştı.

New York Times haberinde, İsrail'in öngörülebilir gelecekte Kassam Tugayları'nın askeri kapasitesini ortadan kaldırma hedefine ulaşamayacağı öngörüsüne yer verilmişti.

Kaynak: Haber7


Anahtar Kelimeler: İsrail' Hamas itirafı

İlginizi Çekebilir

ABD seçimlerini hangi aday önde götürüyor?

Uluslararası Deniz Seyir Yardımcıları Teşkilatı Sözleşmesi Resmi Gazete'de

Bakan Göktaş Cezayir'den Türk iş dünyasına seslendi

Çekya Dışişleri Bakanı Lipavsky TBMM'de

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile görüştü

Hollanda'da 'Kırmızı Beyaz' buluşmalar

Başkan Erbaş, İslam dünyası Hac Heyetleri Başkan ve Bakanları ile bayramlaştı

Erdoğan Paşinyan'la hem bayramlık, hem de diplomatik görüştü

Avrupa'da uyuşturucu her yerde!

Bir skandal açıklama daha! İsrailli eski milletvekili Moshe Feiglin Filistinliler için Nazi benzetmesi yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan G7 liderleriyle buluştu

G7 Liderler Zirvesi’nde ikinci gün

NATO'da geleneksel aile fotoğrafı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İspanya'nın Filistin kararı çok mühimdir

İspanya ile 11 anlaşma imzalandı