İSTASYON CAFE’NİN YIKILMASI HUKUKSUZDUR

Defne İlçesi Sümerler Mahallesi’nde bulunan ve her anlamda yasal bir şekilde kurularak hizmet veren İstasyon Cafe, birileri tarafından kişisel çıkarlar uğruna hukuksuz bir şekilde yıkılmak isteniyor.

İSTASYON CAFE’NİN YIKILMASI HUKUKSUZDUR
GÜNDEM 10.08.2023 16:41:00 101 0

Defne İlçesi Sümerler Mahallesi’nde bulunan ve her anlamda yasal bir şekilde kurularak hizmet veren İstasyon Cafe, birileri tarafından kişisel çıkarlar uğruna hukuksuz bir şekilde yıkılmak isteniyor.

1990 yılından itibaren burada kurulu olan düzen son 5 – 6 yıldır İstasyon Cafe adı altında hizmet veriyor. İş İnsanı Mehmet Uçgan’a ait olan ve yasal olarak kurulan işletme Hatay halkı için özel bir mekan olarak hizmet verdi ve deprem felaketi sonrasında da burada kurulan aş evi ile 6 aydır aralıksız olarak depremzedelere ve görevlilere günde 3 öğün yemek ve içecek verdi.

Şimdi birileri bu işletmeyi saçma sebepler ile hukuksuz bir şekilde yıkmak istiyor. Deprem sonrası hayatta kalan bir çok depremzede işyerlerini yeniden açarak hayata tutunmaya ve ailesinin geçimini sağlamaya çalışırken, birilerinin İstasyon Cafe ile uğraşması, kurulu bir düzeni yıkmaya çalışması ve hayatta kalma mücadelesi veren bir esnafın ekmek teknesini elinden almak istemesi anlaşılır ve kabul edilir bir durum değildir…  

Nimet Fahri Öksüz Lisesi önünde bulunan boş alana geçici olarak kurulan Defterdarlık hizmet binası için hemen önünde yer alan İstasyon Cafe’nin yıkılması ve yerine defterdarlık için otopark yapılması isteniyor. Daha önce yan tarafta bulunan bir başka cafenin yerine el konulması istenilmiş ve resmi yazı yazılmış, ancak sonra nasıl bir oyun döndü ise o yazı sümer altı edilerek, yeni bir yazı ile göz dikilen İstasyon Cafe’nin tahliye edilmesi istenmiştir.

İSTASYON CAFE İŞGALCİ BİR KURULUŞ DEĞİL, YASAL BİR İŞLETMEDİR

Her an çalışmaya hazır kurulu bir düzeni olan İstasyon Cafe’nin otopark yapılmak istenmesi veya defterdarlık binamızın önünde manzaramızı kapatıyor gibi saçma sebepler ile yıkılmak istenmesi, işyeri sahibi ve çalışanlarının mağdur edilmek istenmesi hukuksuz bir uygulamadır. Defterdarlık binası o alana geçici olarak kuruluyor ve çevresinde hem Doğuş Okulları önünde, hem Nimet Fafri Öksüz Lisesi çevresinde otopark için çok geniş alanlar var.

HATAY VALİLİĞİ BU YANLIŞA NEDEN GÖZ YUMUYOR?

Hatay’da göreve yeni başlayan Hatay Valisi Mustafa Masatlı’nın konudan haberdar olmadığı yada yanlış bilgiler ile dolduruşa getirildiği düşünülüyor.

İşletme Sahibi İş İnsanı Mehmet Uçgan, bu gibi konularda duyarlı bir yapıya sahip olduğunu düşündüğü Hatay Valisi Mustafa Masatlı’nın mekanın bu durumunu bizzat yerinde görerek incelemesini rica etti. Defterdarlığın yanlış bilgilendirmesi ile kurulu bir düzenin haksız bir uygulama ile yıkılacağına dikkat çeken bölge esnafı Mehmet Uçgan, yetkili makamları bu konuda göreve davet ederek, ciddi inceleme yapılmasını ve bu haksız yıkım kararının durdurulmasını istedi.

Kanuna aykırı kaçak bir yapı ve işletme olmadıklarını belirten Uçgan, bu nedenle keyfi olarak yıkılmak istenen işletmesinin yıkım kararının iptal edilmesini, bu nedenle önce yetkili kişi ve kurumlar tarafından olayın acil olarak detaylı bir şekilde incelenmesini istedi.

ÖNLEM ALINMAZSA YIKIM 10 AĞUSTOS GÜNÜ GERÇEKLEŞECEK?

Defne Kaymakamlığı tarafından bir iki gün önce kendilerine yıkım kararının tebliğ edildiğini dile getiren işletme sahibi Mehmet Uçgan, başta Hatay Valisi Mustafa Masatlı olmak yetkili kişi ve kurumları inceleme yapmaya davet etti ve acil olarak bu yanlıştan dönülmesini istedi. 10 Ağustos tarihine kadar bir günlük süre içinde işletme içinde olan tüm malzemelerini çıkartamayacağını ve deprem felaketi nedeniyle yaşanan yıkımlar sebebi ile bu malzemeleri koyacak bir yer bulamayacağını belirten Uçgan, kolluk kuvvetleri nezaretinde gerçekleşecek bir yıkım sonrasında tüm pahalı eşyalarının da zarar göreceğini ve büyük bir mağduriyet yaşayacağını ifade etti.

Defne Kaymakamlığı tarafında gönderilen yıkım kararı yazısında İstasyon Cafe’nin işgalci bir işletme olarak belirtildiğini dile getiren Uçgan, “Biz işgalci değiliz. Biz yasal olarak kurulan ve tüm evrakları eksiksiz olan, vergisini ödeyen ve yıllardır burada var olan ciddi bir işletmeyiz. Bu yanlış ifadeyi kabul etmiyoruz” dedi.


Anahtar Kelimeler: İSTASYON YIKILMASI HUKUKSUZDUR

İlginizi Çekebilir

İTÜ Vefa Takımı TBMM'de

Emine Erdoğan 'Gönül Elçileri' ile buluştu

Adıyaman Belediyesinden milli maç için dev organizasyon

Suudi Arabistan Savunma Bakanı Beştepe'de

Kabine yeni bakanlarla toplandı

Büyükşehir Belediyesi, muhtar buluşmalarını sürdürüyor

Pandemi döneminin önemli ismiydi... Ayrı ayrı teşekkür etti

Bakan Kurum: Söz veriyoruz...

İmamoğlu'dan 'Kanal İstanbul' çıkışı!

LGS’de şampiyon Yenişehir’den

Yenişehirlilere, ‘kamu malına sahip çıkın’ çağrısı

Murat Kurum yeniden makamda

Suriyelilere vergi muafiyeti iddiası dezenformasyon!

Bakan Yerlikaya açıkladı... Provokatif eylemlere 474 gözaltı!

Kahta'ya yeni kaymakam atandı