KÜLTÜR - SANAT

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

İstiklal Ruhu Kudüs Programı Düzenlendi

Genç Memur-Sen tarafından İstiklal Marşı’nın yüzüncü yılı kapsamında “İstiklal Ruhu Kudüs Şuuru” programı yapıldı. Program kapsamında İstiklal Marşı temasıyla 3 ayrı kategoride düzenlenen yarışmada ödüller sahiplerini buldu.

İstiklal Ruhu Kudüs Programı Düzenlendi
KÜLTÜR - SANAT 18.01.2022 20:00:00 126 0

Memur-Sen Genel Merkezi’nde düzenlenen “İstiklal Ruhu Kudüs Şuuru” programına Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Halis Yunus Ersöz, ASBÜ Rektörü ve Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı Musa Kazım Arıcan, YTB Başkanı Abdullah Eren, Genç Memur-Sen Başkanı Mustafa Başkara ve çok sayıda davetli katıldı.

yalcin1Yalçın: Gençlerimiz Memur-Sen öncülüğünde Akif ile İnan’ın yolunda yürüyor

Memur-Sen Genel Başkan Ali Yalçın, programda yaptığı konuşmada İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy ile Mehmet Akif İnan’ın Kudüs hassasiyetine dikkat çekti. Mehmet Akif Ersoy’un yaşadığı dönemi tasvir eden sözlerine atıf yaptı. Akif’in “Ne topumuz vardı, ne tüfeğimiz. Fakat imanımız çok büyüktü” ifadelerini hatırlatan Yalçın, Akif’in Kudüs’ün kaybedilmesinde duyduğu acıyı 62 yıl sonra Mehmet Akif İnan’ın  “Mescid-i Aksa’yı gördüm düşümde” mısralarıyla yeniden vücut bulduğunu kaydetti. Yalçın, “Memur-Sen;  Mehmet Akif Ersoy ile Mehmet Akif İnan’ı aynı hatta buluşturan hareketin adıdır. İki ayrı bedende adeta tek bir ruh taşıyan bu iki mütefekkir, şair ve eylem adamının gösterdiği ufuktan coğrafyamızın ufuklarına bakan gençlerimiz de Memur-Sen’in öncülüğünde aynı yolda yürümeye devam ediyorlar” diye konuştu.

yalcin_3

“Dünyadaki müesses nizama karşı insanı, ahlakı savunuyoruz”

Kapitalist, Neo-liberal Emperyalist sömürü düzeni karşısında insanı ve emeği savunduklarını söyleyen Yalçın, “Küreselleşen dijital hegemonik düzenin ürettiği transhümanizm ve post-truth dayatmasına karşın insanı, hakikati ve inancı savunuyoruz. Kapitalistiyle, Sosyalistiyle müstekbir Batı uygarlığının dayattığı cinsiyetsizliğe, aile düşmanlığına karşı fıtratı ve aileyi savunuyoruz. Emperyalist işgal karşısında ümmet coğrafyasını ve mazlumları savunuyoruz. Emperyalizmin, İslam coğrafyasındaki koçbaşı ve ileri karakolu olan Siyonizme karşı Filistin’i, Kudüs’ü ve Mescid-i Aksa’yı savunuyoruz” dedi.

Yalçın, Memur-Sen’in sendikal hakların yanı sıra medeniyetimizin sorunlarını çözmek için de mücadele ettiğini vurguladı, Genç Memur-Sen tarafından düzenlenen “İstiklal Ruhu Kudüs Şuuru” programının bu açıdan önemli olduğunu kaydetti, yarışmalarda dereceye giren öğrencileri, onların öğretmenlerini ve ailelerini tebrik etti.

baskara

Başkara: İstiklal Marşı Ruhunu Kur’an’dan Alan Bir Bağımsızlık Manifestosudur

Genç Memur-Sen Başkanı Mustafa Başkara da konuşmasında İstiklal Marşı’nın neşet ettiği iklimi işaret etti, Milli Marşımızı cihanşümul bir medeniyetin, onurunu, sömürgeci işgalcilere karşı nasıl koruduğunun bir vesikası olduğunu belirtti, “İstiklal Marşı sözcüklerin Kur’an Işığında ruha büründürüldüğü bir bağımsızlık manifestosudur” dedi. Genç Memur-Sen olarak Kudüs’e sahip çıkmaya devam edeceklerini vurguladı.

ersoz

Ersöz: Kudüs Hepimizin Mücadelesidir 

Programda konuşan Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Halis Yunus Ersöz de Kudüs’ün işgal kabul etmeyeceğini, gençlerin, Genç Memur-Sen’in ve Memur-Sen‘in kendisinin bunun kanıtı olduğunu söyledi. Ersöz, “Kudüs’deki Müslümanların mücadelesi hepimizin mücadelesidir, hepimizin kanayan yarasıdır. Bugün burada böyle bir etkinliğin düzenlenmesinin temel amacı da süren bu esaretin kabul edilmediğinin bir göstergesidir. Bu etkinlik Müslümanların tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de bu konuya verdiği önemin bir sonucudur” dedi.

Ersöz, İstiklal Marşımız ve Kudüs gibi çok değerli iki konu üzerinde emek veren gençleri tebrik etti, konuşmasını “Yeni nesillerin 15 Temmuz’da olduğu gibi İstiklal ruhunu ve hassasiyetini sahiplenmesi, yaşaması ve yaşatmasına ihtiyacımız var” diyerek sözlerini tamamladı

arican

Arıcan: Asım’ın Nesli çok güçlü geliyor

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü ve Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı Musa Kazım Arıcan da programa katılan isimler arasındaydı. Arıcan, yaptığı konuşmada gençlerin programa ve yarışmalara gösterdiği ilginin önemine dikkat çekti. Arıcan, “Biz bu etkinlikle ‘Asım Nesli’nin çok güçlü olarak geldiğini ve bununla birlikte bu neslin bir sözünün ve fikrinin olduğunu görmüş olduk. Bu anlamda ben gençlerimizin geldiği noktayı başarılı buluyorum” dedi. İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy ve Memur-Sen Kurucusu Mehmet Akif İnan’ı anan Arıcan, “Buradaki kardeşlerimizin de geçmişten gelen bu ruhu ortaya koyacağı eserlerle devam ettirmeleri ve yeni eserler ortaya koymalarını temenni ediyorum” diye konuştu.

eren

Eren: Kudüs konusunda en gür ses Türkiye’den çıkıyor

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren, “Genç Memur-Sen ile birlikte Kudüs Akademisi programını gerçekleştirmenin heyecanını yaşıyoruz. Kudüs gibi kutsal bir yerle kardeşlerimizi buluşturmak bizim için oldukça önemli.” dedi. Eren, Kudüs meselesinde en gür sesin Türkiye’den çıktığını hatırlattı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Gerçekleştirdikleri çalışmalarla Filistin ve Kudüs’ün yanında olmaya devam edeceklerini dile getiren Eren “İstiklal Marşımız ve Kudüs gibi önemli konularda bizlere destek olan kardeş kurumlarımıza ve bugün burada bulunan tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

akidodul

Ödül Töreni Düzenlendi

Konuşmaların ardından İstiklal Marşı’nın kabulünün yüzüncü yılı etkinlikleri ve ‘İstiklal Ruhu Kudüs Şuuru’ programı kapsamında Deneme, Mektup ve Resim kategorilerinde dereceye girenler ödüllerini aldı.

Deneme kategorisinde Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Fatma Nur Öztürk’ün kaleme aldığı deneme birinciliğe layık görüldü. Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Esra Aşkın ikinci, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Şehlanur Çiçek de üçüncülüğü elde etti. Mehmet Akif İnan Özel Ödülünü ise, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Hüseyin Temiz layık görüldü.

odultoren

Mektup kategorisinde birinciliği Kayseri Erciyes Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi İbrahim Çelik elde etti. İstanbul Şehit Fatih Satır Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Meryem Şahin ikinci, Özel Rize Levent Koleji Anadolu Lisesi öğrencisi Ahmet Selim Keskin de üçüncü oldu. Mektup kategorisinde Mehmet Akif İnan Özel Ödülü’nü ise, İstanbul Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Cihangir Akgül kazandı.

Resim kategorisinde ise Pendik Özel Balkanlar Koleji Pendik Ortaokulu öğrencisi Naz Peri İrem Kurt birinci oldu. Özel Samsun Bilnet Ortaokulu öğrencisi Dileksu Kaleli ikinci, Bağlarbaşı Ortaokulu öğrencisi Ali Aras Özdinçer de üçüncü olarak ödüle layık görüldü. Resim dalında Mehmet Akif İnan Özel Ödülü’nü de Kartal Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Bilsem öğrencisi Mustafa Emin Erdoğan elde etti.

Kudüs Akademisi programı kapsamında Kudüs’e gitmeye hak kazanan 50 öğrenci de açıklandı.


Anahtar Kelimeler: İstiklal Kudüs Programı Düzenlendi

İlginizi Çekebilir

Malatyalılar üretecek Dünya tüketecek

Deprem kardeşi iki şehrin sanatçıları İstanbul'da buluştu - Videolu Haber

Bodrum’da Anadolu’nun sanat rüzgarı esecek

28. İstanbul Tiyatro Festivali heyecanı şimdiden başladı

İşte 5 Temmuz'da vizyona girecek filmler

Mustafa Cevat Atalay SANKO Sanat Galerisi’nde sergi açacak

Adıyaman'da çocuklar 'Masal Yolu' ile buluştu - Videolu Haber

HALK OYUNLARI GRUP YARIŞMALARI SONA ERDİ

Depremzede çocuklara sinema etkinliği - Videolu Haber

Kültür Sanat ve Edebiyat Dergisi Mutenâ 21. sayısını çıkardı

Bursa Devlet Tiyatrosu tüm ödülleri topladı

Cuma günü vizyonuna girecek filmler belli oldu

SANKO Sanat Galerisi’nde ‘Atlar’ temalı resim sergisi

Üniversitemizde “Masal Anlatıcılığı Atölyesi” Düzenlendi

Tarihin kadim tanığı mühürler Ankara'da sergileniyor