İYİ Parti Ankara Milletvekili Yüksel Arslan partisinden istifa etti

İYİ Parti'de üst düzey istifalara bir yenisi eklendi.İYİ Parti Ankara Milletvekili Yüksel Arslan partisinden istifa ettiğini duyurdu.Arslan'ın kararında Akşener'in Mansur Yavaş'la ilgili korkak değerlendirmesi yapması etkili oldu.

İYİ Parti Ankara Milletvekili Yüksel Arslan partisinden istifa etti
SİYASET 21.12.2023 12:18:00 115 0

İYİ Parti adeta çalkalanıyor... Akşener'in partisinden üst düzey istifilar durdurulamıyor. Yerel seçimlerde ittifak yapmak istedemediği için hedef tahtasına oturtulan Akşener ve ekibine tepki olarak partide büyük kopuşlar yaşanıyor.

Son olarak İYİ Parti Ankara Milletvekili Yüksel Arslan, partisinden istifa etti. Arslan TBMM üyeliğini bağımsız sürdüreceğini belirtti. 

İstifa kararını sosyal medya hesabından duyuran Arslan'ın kararında Akşener'in Mansur Yavaş'la ilgili 'korkak' nitelendirmesi etkili oldu. 

Arslan, şunları söyledi;

İYİ Parti, Türk siyasetinde ortaya çıkan derin boşluğu doldurmak, seçmenin iradesinin en doğru şekilde parlamentoya yansımasını sağlamak amacıyla kurulmuştur. Ülkemizde demokrasinin kökleşip kurumsallaşmasını ve kamu kaynaklarının etkin, verimli bir şekilde kullanılıp devletimizin daha güçlü olmasını, hizmetlerin herkese eşit, adil bir şekilde ulaşmasını isteyen insanlarımızın sesi, sözü olmak amacıyla siyaset sahnesinde güçlü bir şekilde yerini almıştır.

Emperyalist istila ve işgale karşı 100 yıl önce verdiğimiz İstiklal mücadelesini zaferle sonuçlandırarak Türk milletinin yeniden tarihin öznesi olmasını sağlayan Türk milliyetçilerinin Türkiye Büyük Millet Meclisinde etkin, aktif bir şekilde temsil edilmelerini sağlayan İYİ Parti; tabanından en üst kademesine kadar vatansever, samimi, dürüst, çalışkan ve sorumluluk sahibi insanların partisidir. Benim de İYİ Parti’de bulunma nedenim budur.

14 Mayıs 2023 seçimi sürecinde yapılan ön seçim; gençlerin siyaset yapmasına, partimizin demokratik usullerle aday göstermesine öncülük yaptı. Bizleri daha gayretli çalışmamız hususunda motive ederek halkımızla kaynaşmamızı sağladı. Bu sebeple İYİ Parti’nin siyasi varlığını devam ettirmesi en büyük arzumdur.
14 Mayıs seçimi sonuçları üzerinden başlayan siyasi ittifak tartışmaları, yaklaşan 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde partilerin tutumları ve gösterecekleri adaylar üzerinden devam etmektedir. Seçimlerde iktidar medyasının kara propagandası adaylarımızı, yöneticilerimizi olumsuz yönde etkilemiştir. Seçim sürecinde yaşanan olumsuzlukları değerlendirmeye alan İYİ Parti 31 Mart 2024 yerel seçimlerine ittifaksız girme yönünde bir irade beyan etmiştir.

Partimiz iradesini beyan etmesine rağmen ben mevcut siyasi ve sosyal gerçeklikten hareketle sürecin başından itibaren Ankara özelinde partimizin tabanının iradesini, beklentilerini karşılayacak sağduyulu bir kararın alınması için çaba sarf ettim. Partimizin yetkili organları ve Genel Başkanım Sayın Akşener’in bilgisi dâhilinde partimizin kazanımlarını koruyacak şekilde Ankara’da iş birliğinin devam ettirilmesi gerektiğini, Ankara’nın diğer illerden farklı olduğunu anlatarak alınacak kararın Ankara için olumlu sonuçlanması için samimi bir şekilde çaba gösterdim.

Görüş ve düşüncelerimi paylaşırken Ankara Büyükşehir Belediyesinin de 5 yıldır Millet İttifakı’nın belediyesi gibi çalıştığını, bu süreçte İYİ Parti Ankara İl Başkanlığımızın ve 21 ilçe başkanımızın Sayın Mansur Yavaş’ı desteklediklerini anlattım. Aynı zamanda 14 Mayıs seçimleri sırasında Genel Başkanım Sayın Akşener’in miting yaptığı 42 vilayette kürsüye Sayın Mansur Yavaş ile çıktığını ve “namuslu, dürüst, çalışkan belediye başkanı” diye övgü ile bahsettiğini hatırlattım.

Öyle ki partimizin 6 Aralık 2023 tarihinde yapılan TBMM Grup Toplantısı sonrasında Genel Başkanım Sayın Meral Akşener ile yaptığım görüşmede Sayın Akşener’in, “CHP’den somut bir teklifle gelinmediğini ve Mansur Bey’e karşı menfi bir tutum içinde olmadığını…” söylemesi üzerine, kendilerine “Konunun taraflarıyla bu diyaloğu paylaşabilir miyim?” diye sordum. Onay vermeleri üzerine yaptığımız konuşmayı ilgili taraflarla paylaştım ve atmaları gereken adımlar hususunda oluşan görüşlerimi ifade ettim.

Sayın Genel Başkanımızın Uşak’ta yaptığı toplantıda kullandığı ifadeler sonrasında Ankara ile ilgili de seçim iş birliği zeminin ortadan kalktığı kanaatine vardım. Benim özel gayretlerimin “partime zarar vermek, kumpas kurmak, operasyon çekmek” şeklinde itham edilmesi üzüntü vericidir. Ayrıca partimize hizmet etmek için yaptığım samimi gayretler, bizlere güvenerek oy veren kardeşlerimin yanı sıra teşkilat yöneticilerimiz, milletvekillerimiz ve Sayın Genel Başkanımız tarafından da bilinmektedir.

İYİ PARTİ'DE İSTİFA VE İHRAÇLAR

Yaklaşan yerel seçimlerde 81 il ve tüm ilçelerde kendi adaylarıyla seçime girme kararında ısrarcı olan ve CHP'nin son önerisini de reddeden İYİ Parti'de istifaların önünü alınamıyor.

CHP ile ittifakı kapıları kapatan GİK kararı sonrası partide çok sayıda istifa görevden alma gündeme geldi.

Önce Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu, GİK üyesi Bahadır Erdem ve eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, partiyle yollarını ayırdıklarını duyurdu.

Ardından Akşener, İstanbul'da CHP ile ittifakı savunan Hukuk İşlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Zeki Üçok’u görevden aldı. 

Bu kararın duyulmasından kısa süre sonra ise “En azından İstanbul ve Ankara’da işbirliği için mücadele ettim” açıklaması yapan Genel Başkan Yardımcısı Ece Güner istifa etti.

Akabinde yine CHP ile ittifakı savunan İBB İyi Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan ve beraberindeki 5 Meclis üyesi istifa etti. 

Disipline sevk edilen bir diğer isim de İyi Parti İstanbul milletvekili Salim Ensarioğlu.

'Yaptığı bir paylaşımda İyi Parti'nin kuruluş değerlerini yok saydığı' gerekçesiyle Ensarioğlu için de disiplin süreci başlatıldı.

Disiplin süreci tamamlanan Sakarya milletvekili Ümit Dikbayır ise partiden ihraç edildi.

İyi Parti'de ilk kopuş, Ümit Özdağ'ın ihraç edilmesiyle başladı, Onu Erdal Sarızeybek'in istifası izledi.

Genel seçim sürecinde Yavuz Ağıralioğlu'nun istifasıyla yeniden hareketlenen süreç, seçimin ardından devam etti. Milletvekilleri Ahat Andican ve Aytun Çıray istifalarını açıkladı.

İyi Parti kurucu üyeleri Yusuf Halaçoğlu, Özcan Yeniçeri ve Nevzat Bor da parti yönetiminin hatalar yaptığını savunarak istifa etti.

Ethem Baykal, Sevinç Gümüş, Tamer Kayaalp, Musa Ertugan, Günay Kodaz ve İsmet Koçak İyi Parti'den ihraç edildi.

6 kişi içinde Akşener'e muhalif olan Ortak Akıl Platformu'nu kuran isimler bulunuyordu.

Eski milletvekilleri Aydın Adnan Sezgin, Durmuş Yılmaz ve Hasan Subaşı ile GİK üyesi Bahadır Erdem'in istifaları da bu süreçte öne çıktı.

Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu ve Ankara Milletvekili Adnan Beker, istifa kararlarında öne çıkan isimler oldu.

Kaynak Türkiye Gazetesi


İlginizi Çekebilir

İlhan Ocaklı, İçişleri Bakanlığı müşaviri olarak atandı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Özdemir'den Sözcü ve Cumhuriyet gazetesine tepki

Adil Gelir Dağılımı Şart: Yeniden Refah'tan Hükümete Çağrı

Nemrut Dağı Nasıl Korunacak?

MHP'li İsmet Büyükataman: Özgür Özel, emperyalizmin sözcülüğünü üstlenmiştir

TBMM’de Konuşan Alkayış’tan 2025 Yılı Bütçesi ve Belediyelerin SGK Borçlarına Dair Önemli Açıklamalar

Zafer Partisi erken seçim hazırlığında

Sadir Durmaz’dan Devlet Bahçeli'nin liderliğine vurgu: "Tehditleri gördü, küresel güçlerin oyunlarını bozdu”

BAŞKAN ENGİN DOĞAN: "HALKIMIZ AÇLIĞA MAHKÛM EDİLİYOR"

Dün istifa eden Yamalı AK Parti rozetini taktı!

Dervişoğlu: Yine dağ fare doğurdu!

CHP TBMM'de 'asgari' kaldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni yönetime katkı sunacağız

Zafer Partisi'nden 'asgari' eleştirili teklif!

Uncu'dan Erdoğan'a 'Sevgi ve Muhabbet' yazılı tablo