Tarih: 01.10.2024 14:13

İyi Tarım ve Organik Tarım Daire Başkanı Rize’de Üreticilerle Buluştu

Facebook Twitter Linked-in

RİZE (UHA) -

Tarım ve Orman Bakanlığı, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü İyi Tarım Uygulamaları ve Organik Tarım Daire Başkanı Dr. Başak Egesel, Rize İl Tarım ve Orman Müdürlüğünü ziyaret etti. Ziyaret kapsamında, Rize'de organik tarım üretimi ve yeni destekleme modeli ile ilgili bilgilendirme toplantısı, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Yakup Şanal Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Toplantıya Rize İl Müdürü Murat Genc, Müdür Yardımcısı Selda Dalgıç, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Demirhan Hut, Rize İlçe Tarım ve Orman Müdürleri, Ziraat Odası temsilcileri ve konuyla ilgili üreticiler katıldı.

İyi Tarım Uygulamaları ve Organik Tarım Daire Başkanı Dr. Başak Egesel, yaptığı sunumda Rize'de organik tarım üretimi konusunda değerlendirmeler yaparak yeni tarımsal destekleme modelinin ülke tarımına ve üreticilere sağlayacağı katkılar hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Programın sonraki bölümünde gerçekleştirilen arazi ziyaretinde, Çayeli ilçesindeki organik çay ve organik bal üretimi yapan üreticilerle bir araya gelinerek karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Program, Çamlıhemşin Organik Çay Fabrikası ziyaret edilerek son buldu.

Haber: HIZIR TATOĞLU




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —