İzmir Güzelbahçe'den teröre lanet

İzmir Güzelbahçe'den teröre lanet

İzmir Güzelbahçe
GÜNDEM 15.11.2022 14:42:00 43 0

İstanbul Taksim İstikbal Caddesi’ndeki bombalı terör saldırısı, İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde Emek ve Demokrasi Platformu (GEDEP) bileşenleri tarafından protesto edilerek basın açıklaması okundu.

İZMİR (İGFA) -Güzelbahçe Atatürk Kültür Merkezi önündeki protestoya CHP eski milletvekili Musa Çam, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen ve HDP Güzelbahçe İlçe Başkanı’nın da aralarında bulunduğu GEDEP üyeleri katıldı.

Basın açıklaması öncesi terör saldırısında yaşamını yitiren vatandaşlarımız için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

GEDEP dönem sözcüsü Duran Sınacı’nın okuduğu basın açıklamasında ‘‘İstanbul İstiklal Caddesi'nde dün saat 16.20 sıralarında meydana gelen bombalı saldırıda 6 kişi yaşamını yitirdi, 2’si ağır 81 kişi yaralandı. İstiklal Caddesi’nde gerçekleşen halk düşmanı terör saldırısını şiddetle kınıyor, faillerini lanetliyoruz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz" denildi.

"Endişeliyiz, kaygılıyız. İnsanlarımızın bu tür saldırılarla hayatta koparılmasına tahammülümüz kalmadı" diyen GEDEP üyeleri, "Huzur istiyoruz, barış istiyoruz, kaygısız ve endişesiz yaşamak istiyoruz. Güzelbahçe Emek ve Demokrasi Platformu olarak yetkilileri göreve davet ediyoruz. Yaşam hakkına ağır saldırı niteliğindeki bu bombalı saldırının ivedi ve etkili bir biçimde soruşturulmasını, toplumun adalet ve hakikat beklentileri doğrultusunda hareket edilerek eylemin faillerinin tespit edilmesini, olayın tüm hakikati ile kamuoyu ile paylaşılmasını istiyoruz" dedi.

Basın açıklamasının ardından, ‘karanlığa teslim olmayacağız’, ‘Kahrolsun teröristler’, ‘Teröre karşı omuz omuza’, ‘Faşizme karşı omuz omuza’ gibi sloganlar atıldı.

 


Haber Kaynak : igf
Anahtar Kelimeler: İzmir Güzelbahçe' teröre lanet

İlginizi Çekebilir

BİLSEM öğretmen bölge sözlü sınav sonuçları açıklandı

Türksat 6A fırlatma öncesi kapsülde

Filolarda büyüme beklentisi artışta

Altun'dan TÜRKSAT 6A paylaşımı

Veteriner Hekim Yıldız: 'İklim değişikliği gıda arzını olumsuz etkileyecek'

Sadıkoğlu: Biriken vergi borçlarının bir defaya mahsus silinmesini talep ediyoruz

Büyükşehir’den Geben’e yeni köprü

Büyükşehir İtfaiyesi, Haziran Ayında 3 Bin 368 Olaya Müdahale Etti

Adıyaman’da benzin motorin fiyatları ne kadar? 8 Temmuz 2024 Güncel akaryakıt fiyatları

'Mesleki ve Teknik'te devlet teşviki protokolü

İBB iştiraklerinden rekor başarı

Hava Taksi işletmelerinden NOTAM çağrısı... Gereksiz NOTAM’lar havacılığı kısıtlıyor

Bakan Yerlikaya'da 'sel' paylaşımı ve teşekkür

Bakan Kurum: Hiçbir soruna kulak tıkamıyoruz

2 bin 300 adet Doçka mühimmatına imha!