İZMİR (PHA) - İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin üç yıl önce temelini atarak 27 Ocak'ta hizmete açtığı Çiğli Tramvayı, İzmirlilerden büyük ilgi gördü.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in kenti demir ağlarla örme hedefi doğrultusunda 5 yılda 41 milyar liralık raylı sistem yatırımı yapan Büyükşehir, Çiğli Tramvayı ile günde 31 bin 660 yolcu taşıyor.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in göreve geldiği günden bu yana kenti demir ağlarla örme hedefi doğrultusunda çalışan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli Tramvayı'nı İzmirlilerin hizmetine sunmanın gururunu yaşıyor. Alınacak araçlarla 183 milyon euro değerinde bir yatırımla İzmir'e kazandırılan Çiğli Tramvayı, İzmirlilerden de büyük ilgi gördü. 27 Ocak'ta açılan ve ilk yolcusu Başkan Tunç Soyer olan Çiğli Tramvayı, 19 Şubat'a kadar ücretsiz olacak.
Günde 30 bin üzerinde yolcu
Kent içi trafiğini rahatlatmak, Çiğli ilçesi içindeki kritik noktalara kolay bağlantı sağlamak adına hizmete alınan Çiğli Tramvayı, daha ilk günlerinden çok sevildi. Karşıyaka ile Çiğli'yi birbirine bağlayan Çiğli Tramvayı, günde 31 bin 660 yolcu taşıyor. Hastane, okul gibi birçok önemli noktadan geçen Çiğli Tramvayı, vatandaşlar için büyük konfor ve rahatlık sağlıyor.
Bir vatandaş olarak teşekkür ediyorum
İzmirliler de hizmete alınan Çiğli Tramvayı'nı çok sevdi. Vatandaşlar Başkan Tunç Soyer ve ekibine teşekkür etti. Orhan Öncü, “Bu kadar baskıya, bu kadar engellemelere rağmen bu tramvayı açan Büyükşehir’e bir vatandaş olarak teşekkür ediyorum” dedi.
19 Şubat tarihine kadar ücretsiz olacak Çiğli Tramvayı hakkında konuşan Huriye Özcan ise tramvayın kısa süre de olsa ücretsiz olmasını olumlu karşıladı. “Tramvay daha yapım sürecindeyken yapılamaz diye tartışılmaya başlanmıştı, fakat yapıldı” dedi.
Elim ayağım oldu
Deniz Aybaş, “Çiğli Ataşehir tarafında oturuyorum. Çiğli içerisinde özellikle ulaşım konusunda böyle bir proje gerekliydi, çünkü sıkıntı yaşıyorduk. Şimdi özellikle işime gidip gelirken çok memnun kalıyorum” dedi.
Sağlık sorunları nedeniyle sıklıkla Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesine gittiğini söyleyen Mediha Şimşek, “Hastane önünden geçmesi beni çok rahatlattı. Sağlık sıkıntılarım nedeniyle sıklıkla gelip gidiyorum. Taksi dolmuş gibi araçlardan ziyade bu tramvay işimi daha da kolaylaştırdı, yapılmamalı diyenler olmuştu ama benim elim ayağım oldu” diye konuştu.
Kaynak : PHA