'Kadın Eli Projesi İş Birliği ve İyi Niyet Protokolü' imza töreni gerçekleştirildi

ADANA (PHA) - Adana Sanayi Odası ile TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu koordinasyonunda uygulanacak "Sanayide Kadın Eli Projesi İş Birliği ve İyi Niyet Protokolü’nün imza töreni, Vali Sayın Yavuz Selim Köşger ve proje ortaklarının katılımıyla gerçekle

GÜNDEM 30.07.2024 11:11:38 76 0

Vali Yavuz Selim Köşger himayesinde Adana Sanayi Odası ile TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu koordinasyonunda uygulanacak "Sanayide Kadın Eli Projesi İş Birliği ve İyi Niyet Protokolü’nün imza töreni, Vali Sayın Yavuz Selim Köşger ve proje ortaklarının katılımıyla gerçekleşti.
İmza törenine Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Adana Sanayi Odası Yönetim Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, İŞKUR Adana İl Müdürü Ahmet Karaveli, Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Rıfat Duran, TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Rana Dal ve ilgililer katıldı. 
Vali Köşger, sanayide kadın istihdamına yönelik farkındalık yaratmak ve kadınların sürdürülebilir ekonomiye katılımını arttırmak amacıyla hazırlanan projenin ilimize hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.
Sanayide rol model kadın sayılarını artırarak genç kadınlarımızın da bu sürece dahil olmasının önemini vurgulayan Vali Köşger, son yıllarda Türkiye'de nitelikli eleman bulunamadığını söyledi.
Bu projenin kadın istihdamını artıracağını ifade eden Vali Köşger, "Bir toplum, bütün birimlerini ve bütün bireylerini en etkili şekilde kullanırsa tam kalkınma ancak o zaman gerçekleşebilir. O anlamda Türkiye'de kadınlarımızın atıl durması söz konusu dahi olamaz. Bu protokol; iş talep eden, çalışmak isteyenlere her sektörde kendine iş bulabileceği bir ortam hazırlamayı hedefliyor." dedi.
Atılan imzaların ardından protokol töreni sona erdi.

Kaynak : PHA


İlginizi Çekebilir

Türkiye'nin ilk mesleki ortaokullarının açılacağı iller belli oldu

İletişim'den 'veri sızıntısı' iddiasına açıklama

Girişimde Bilişim Teknolojileri kullanımları belli oldu... Girişimlerin yüzde 73'ü uzaktan erişimde

Dünya Türk Birliği: "12 Eylül’de Türk milletinin demokratik tercihi ayaklar altına alındı"

Adıyaman’da 6️⃣5️⃣4️⃣1️⃣ adet kalıcı deprem konutun kurası çekildi.

Bir hafta 95 terörist etkisiz!

Hava Kuvvetleri'nin ambulansı organ nakli için havalandı

Azerbaycan desteğiyle yapılan ilkokul Kahramanmaraş'ta açıldı

Diyanet'ten 'konut' açıklaması

"Hava trafiğinde greve değil, göreve hazırız!"

Zeytin Dalı'ndan acı haber!

Bakanlardan Narin'in kabrine ziyaret

İletişim'den 'mimik' iddiasına açıklık

MEB, yeni müfredata uygun ölçme araçlarını yayımladı

Türkiye’deki öğrencilere gen tedavilerini bu laboratuvar anlatıyor