Kadın fırın ustası, erkeklere taş çıkartıyor

ÇANAKKALE ’nin Gelibolu ilçesinde eşinin  açtığı Pide, Kebap ve Lahmacun salonunda önce kasiyer, sonra mutfak son olarak da,  fırının başına geçerek  usta olarak çalışmaya başladı.

Kadın fırın ustası, erkeklere taş çıkartıyor
GÜNDEM 9.03.2022 07:56:00 98 0

Eşi Ramis Mete’nin açtığı Pide, Kebap ve Lahmacun salonunda yardım amaçlı kasada ve temizlik işlerine yardımcı olmak üzere işe başlayan 48 yaşındaki ve 2 çocuk annesi Songül Mete  bir süre sonra mutfak bölümünde çalışmaya başladı. 


İşyerlerindeki fırın ustasına yardım etmeye başlayan Songül Mete, yavaş yavaş pide, kebap ve lahmacun yapma işine de el attı. Yardımcı olarak, 1 yıl çalışan Songül Mete, ustanın iş değişikliği nedeniyle ayrılması ve bir süre usta bulamamaları üzerine, “bu iş böyle olmaz” deyip, önlüğü eşi Ramis Mete’den alarak, fırının başına geçti. Fırın başında 2 ay zorlandığını belirten  Pide, Kebap ve Lahmacun ustası Songül Mete, “İş sebebim ustalardan kaynaklı oldu. Gelen ustalar bizi bırakıp gidiyorlardı işlerin yoğun zamanlarında, en sonunda eşime dedim ki ben yapacam bu işi. Oda yapamazsın dedi. Sonunda onunda onayını alarak, fırının başına geçtik. İlkten çok zorlandım. Ondan sonra eşiminde desteğini aldıktan sonra, işime dört elle sarıldım nasıl iyi yaparım, nasıl başarırım diye kendimi devamlı yeniledim” diye kadın usta sözlerini şöyle tamamladı.


“hırs yaptım bu işi, yaparım dedim. Sonunda azimle hırsımla başardım bu işi. Ayrıca bugün 8 Mart Dünya Kadınlar günü, kadının elinin dediği her yer çok güzel. 8 Mart bütün dünya emekçi kadınların  günü  kutlu olsun. Yurtta barış, cihanda barış. Savaşa hayır diyorum” dedi.


İlginizi Çekebilir

İTÜ Vefa Takımı TBMM'de

Emine Erdoğan 'Gönül Elçileri' ile buluştu

Adıyaman Belediyesinden milli maç için dev organizasyon

Suudi Arabistan Savunma Bakanı Beştepe'de

Kabine yeni bakanlarla toplandı

Büyükşehir Belediyesi, muhtar buluşmalarını sürdürüyor

Pandemi döneminin önemli ismiydi... Ayrı ayrı teşekkür etti

Bakan Kurum: Söz veriyoruz...

İmamoğlu'dan 'Kanal İstanbul' çıkışı!

LGS’de şampiyon Yenişehir’den

Yenişehirlilere, ‘kamu malına sahip çıkın’ çağrısı

Murat Kurum yeniden makamda

Suriyelilere vergi muafiyeti iddiası dezenformasyon!

Bakan Yerlikaya açıkladı... Provokatif eylemlere 474 gözaltı!

Kahta'ya yeni kaymakam atandı