KÜLTÜR - SANAT

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Kahta’da geleneksel yemeklere yeni dokunuşlar

ADIYAMAN (PHA) - Kâhta ilçesinde bulunan Kasabım Ömer adlı işletmede ustalar, geleneksel yemeklere yeni yorumlar katarak müşterilerine sunmaya başladı.

Kahta’da geleneksel yemeklere yeni dokunuşlar
KÜLTÜR - SANAT 18.07.2024 18:20:27 304 0

Bölgede tanınan Şef Sinan Yılmaz ile mekânın sahibi Ömer Alpaydın, yöreye has bilinen melhute ve balcane dev yemeklerine özgün dokunuşlar yaparak yemekleri Kâhta'ya has kebaplar hâline getirdiler.
İlkin yörede sevilen yemeklerden biri olan melhute saatlerce odun ateşinde güveç içinde pişen kuzu inciklerle bir araya getirildi. Daha sonra yemek sunuma hazır hâle getirildi.
Ardından yörede çok sevilen bir yemek olan balcane dev tereyağlı kuşbaşı ile bir araya getirildi ve birtakım küçük dokunuşlarla yemek sunuma hazırlandı.
Yemeklerin tadına bakan misafirler yemeklere tam puan verdi. Programın sonunda yemeklerle ilgili olarak konuşan Şef Sinan Yılmaz, “Yıllardır geleneksel yemeklerimizi geleceğe nasıl taşıyabiliriz, bu lezzetleri çocuklarımızla nasıl buluşturabilir konusu üzerinde kafa yoran biriyim. Bu konuyu Ömer Ustam ile de paylaştım. Sağ olsun onlar da bugün mekânlarını bize açtılar. Bizler de size böyle bir deneyim yaşattık. Beğenmenize de çok sevindik” dedi.
Mekân Sahibi Ömer Usta ise, “Sinan Şefim ile böyle bir deneyimi mekanımızda sizlerle buluşturduğumuz için işletme olarak biz de memnun olduk. Bu yemeklerimizi Kasabım Ömer Kebabı veya Kâhta Kebabı isimleriyle çok yakında müşterilerimizle önceden belirlediğimiz bir günde her hafta buluşturacağız” dedi.

Kaynak : PHA

İlginizi Çekebilir

Çin Ajansı Xinhua, Midyat'ın tarihini inceledi

Kayseri Talas'ta kültür ve sanata yeni dokunuşlar

Mersin’de “Biz Radyoyu Çok Sevdik” belgeseli büyük ilgi gördü

İzmir’in çok dilli ve çok kültürlü yapısında sertifika coşkusu

Turizmin Kalbi İzmir’de Attı: TTI İzmir Fuarı Kapılarını Açtı

ADIYAMAN’DAN İSTANBUL’A UZANAN DRAM, FİLM OLDU

Muğla, Travelexpo Turizm Fuarı’nda tanıtıldı

Klasik balenin başyapıtı Denizli’ye geliyor

ADYÜ’de Disiplinlerarası Sanat Çalıştayı Düzenlendi

Antalya’da Uluslararası Piyano Festivali başlıyor

856 şef 'GastroAntalya'da buluşuyor

Gençleşen Türküler'den muhteşem 15. yıl konseri

Ankara Kent Konseyi’nden ‘Geleneksel Ankara Evleri’ sunumu

MEB'den yeni fotoğraf yarışması... 'Bir Işık, Bin Değer: Fotoğraflarla Değerlerimiz'e başvurular başladı

Ankara Keçiören’de ara tatilde tiyatro coşkusu