Tarih: 04.02.2023 18:05

Kanser önlenebilir bir hastalıktır

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye'nin tanınmış ilaç firmalarından Abdi İbrahim, 4 Şubat Dünya Kanser Günü çerçevesinde çok çarpıcı bilgiler ve veriler paylaştı. Buna göre yüzde 10 genetik, yüzde 90 ise tütün ve alkol kullanımı, obezite gibi çevresel faktörlere bağlı olarak gelişen kanser, doğru yaşam tarzının benimsenmesi ile yüzde 50’ye kadar önlenebiliyor. Abdi İbrahim ise gerek yeni tedavi geliştirme çalışmaları gerekse de Abdi İbrahim Vakfı İyilik Evi gibi sosyal sorumluluk projeleriyle kanserle mücadeleye destek sağlıyor. 
 

HAYRİYE OKAR

İSTANBUL UHA-  İlaç üreticisi Abdi İbrahim, kanser hastalığı hakkında farkındalık yaratmayı ve ilerleyen tıbbın bu hastalığın tedavisinde daha etkin kullanımını teşvik etmeyi amaçlayan 4 Şubat Dünya Kanser Günü özelinde çok çarpıcı bilgiler derledi. Abdi İbrahim Medikal Direktörlüğü’nün açıkladığı veriler ve bilgiler şöyle:

 

 Erken teşhis hayat kurtarıyor 

İyilik Evi, kanser hastası çocuklara ve yakınlarına yuva oluyor 

Abdi İbrahim, ilaç geliştirme ve yeni tedavi seçenekleri sunmanın yanı sıra, çeşitli toplumsal yatırım projeleriyle de insanların hayatına dokunuyor. Bu doğrultuda Abdi İbrahim, geçtiğimiz aylarda kanser tedavisi için İstanbul’a gelen ancak maddi olanaksızlıklar nedeniyle konaklama sıkıntısı çeken çocuklar ve ailelerine ücretsiz konaklama hizmeti sunacak Abdi İbrahim Vakfı İyilik Evi’ni hizmete açtı.

Bununla beraber, Abdi İbrahim’in ana sponsoru olduğu dünya rekortmeni milli yüzücü Emre Sakcı’nın hayatındaki kilometre taşlarından ilham alınarak hazırlanan ‘24 by Emre Sakcı’ NFT koleksiyonundan elde edilecek gelir de ilk sene Kanserli Çocuklara Umut Vakfı’na (KAÇUV), sonraki senelerde ise Abdi İbrahim Vakfı’na bağışlanacak.

 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —