Karadeniz Bölgesi'ni Güçlendirecek Samsun-Sarp Demiryolu Projesi Başlıyor

Ulaştırma Bakan Yardımcısı Enver İskurt, Samsun’dan Sarp Sınır Kapısı’na uzanacak demiryolu projesinin bölgenin ticaret ve turizm potansiyelini artıracağını söyledi.

Karadeniz Bölgesi
EKONOMİ 29.09.2024 15:55:00 39 0

RİZE (UHA) -

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt, Karadeniz Bölgesi'nin ulaşım altyapısını ve ticari kapasitesini önemli ölçüde artıracak olan Samsun-Sarp Demiryolu Projesi'nin etüt çalışmalarına başlayacaklarını belirterek, "Bu proje, Samsun'dan Sarp Sınır Kapısı'na kadar uzanacak ve bölgenin demir yolu bağlantısını güçlendirerek ticaret ve turizm potansiyelini daha da artıracaktır." dedi.

İskurt, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kongre Merkezi'nde düzenlenen Uluslararası Karadeniz Rize-Ayder Forumu'nda yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetleri olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ülkenin dört bir yanında büyük projelere imza attıklarını söyledi.

Türkiye'nin ulaşım ve lojistik alanındaki dönüşümüyle bölgesel ve küresel ticaret ağlarında önemli bir konuma geldiğini vurgulayan İskurt, şöyle devam etti:

"Ülkemizin her köşesine uzanan kara, demir ve hava yolları ağları ile Türkiye'yi adeta baştan aşağı yeniden inşa ettik. Bu vizyon doğrultusunda Karadeniz Bölgesi de önemli yatırımlarla kalkınma hamlesinden payını almıştır ve bölgesel kalkınmanın lokomotifi haline gelmiştir. Karadeniz'in stratejik konumu, enerji ve ticaret koridorlarındaki önemi, uluslararası işbirlikleri ve bölgesel kalkınma açısından büyük fırsatlar sunmaktadır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlü liderliği ve vizyonuyla bölgeye yapılan bu yatırımlar, bölgenin ekonomik potansiyelini artırmakta ve Karadeniz'i uluslararası lojistik ve ticaretin merkezi haline getirmektedir." dedi.

Haber: HIZIR TATOĞLU


İlginizi Çekebilir

Tropikal Meyve Şenliği coşkusu

Balıkesir’de planlı kalkınma dönemi başladı

“Mesleki Eğitimle Gençlerin İstihdamı” Projesinin Kapanış Toplantısı Yapıldı

ATSO 15. grup Meslek Komitesi, Hayvancılığın Sorunlarını Masaya Yatırdı

Karadeniz Bölgesi'ni Güçlendirecek Samsun-Sarp Demiryolu Projesi Başlıyor

Food Point 250’yi aşkın yabancı alıcıyı ağırladı

2023'te 20 bin 110 mali aracı kuruluş faaliyette bulundu

Ekonomik 'güven' arttı!

Kılıçözgürler, en güçlü kadın CEO’lar listesinde

Bursa’nın e-ticaret şampiyonu ödüllendirildi

Marmara'da işverenler istihdamda artış bekliyor

Kredi kart borçlarına yapılandırma! Azami faiz oranları değişti

Cargill’in 1000 Çiftçi 100 Bereket programı altıncı yılında 27 ile ulaştı

Dış dengede olumlu gelişme! Dış ticaret açığı hızla azalıyor

Altın fiyatları yükseldi: Standart altın kilogram fiyatı 3 milyon 40 bin liraya çıktı