'Kaz Tandırı' Avrupalı girişimcilerin ilgisini çekiyor

'Kaz Tandırı' Avrupalı girişimcilerin ilgisini çekiyor

GÜNDEM 20.05.2022 13:57:48 50 0

Kars – Ardahan yöresinin geleneksel yemeği ‘Kaz’ı, Avşar Kaz Tandır markası ile Avrupa'ya açarak markalaştıran iş insanı İlter Avşar, gastronomi dünyasını yeni lezzetlerle tanıştırıyor.

İSTANBUL (İGFA) - Gastronomi dünyasının yükselen değeri İlter Avşar, Kars-Ardahan yöresinin geleneksel yemeği Kaz etini markalaştırdı. Avşar Kaz Tandır markasıyla Avrupa’ya açılan iş insanı İlter Avşar, şimdi de gastronomi dünyasını yeni lezzetlerle tanıştırıyor.Kaz etinden ürettiği lahmacun olan Kazmacun ile dikkatleri çeken İlter Avşar, tatlı, pide, çorba ve mantıyı da kaz etiyle buluşturuyor.

Kars kazının tanınmasını ve tüketiminin artmasını sağlayan İlter Avşar’ın başarısı Avrupalı girişimcilerin radarına girdi. Almanya, İtalya, Fransa ve Kazakistan’dan gelen 20 işadamı Avşar Kaz Tandır markasıyla şube açmak üzere teklifte bulundu. Markalaştırdığı yöresel lezzetten taviz vermeyen ve bu nedenle şubeleşerek riske girmeyen İlter Avşar, tekliflere şimdilik sıcak bakmıyor.

“ŞUBE VERMİYORUZ AMA ÇİĞ KAZ DESTEĞİ SUNUYORUZ”

Avşar, “Şu an İstanbul’un Anadolu yakasında hizmet veriyoruz. Belki ileride kendimiz Avrupa yakasında şube açmayı düşünebiliriz ama yakın zamanlı tek planımız, Kars-Ardahan başta olmak üzere tüm kaz üreticilerinin pazar payını artırmak üzere, yeni lezzetler bularak kaz etini dünyaya tanıtmak” diye konuştu. İlter Avşar Avrupa ve Orta Doğu’dan gelen misafirlere kurutulmuş, tuzlanmış, çiğ kaz desteği sunarak gönderim yaptığını da ifade etti.

Restoranında sunduğu menüler hakkında bilgi veren İlter Avşar, “Kaz tandır bizim olmazsa olmazımız, yıldızımız. Onun dışında kaz etinden kazmacunu yaptık. Kaz mantısı, kaz çorbası, kaz pidesi, kaz ciğeri ve kaz tatlısı yapıyoruz. Kaz tatlımız, tavuk göğsünün yeniden yorumlanmış hali. Ünlü isimler yemeklerimizin müdavimi oldu” diye konuştu.


Haber Kaynak : igf

İlginizi Çekebilir

Bakan Kurum Malatya'dan seslendi... Afetzedelerin yüzü gülene kadar buradayım!

Bakan Tekin İstanbul'da okul yöneticileriyle buluştu

Dışişleri'nden UEFA'ya Demiral tepkisi

İş insanın Serdar Özyurt'tan Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin'e ziyaret

'Sarsılmaz' yüksek ateş gücünü 'kuleye' çıkardı

Antrikot ve döşden burger yaptı, ailelerin vazgeçilmez durağı oldu - Videolu Haber

Pençe Kilit'te 9 terörist etkisiz!

Gurbetçilerden destek vergisi iddiasına İletişim'den açıklama

7 ton 250 kilogram gıda ürünü imha edildi

Altı ayda 105 milyona yakın yolcu

İçişleri: Provokatörlere göz açtırılmayacak

Stratejik Planlama Toplantısında muhtarların görüşleri alındı

Türkiye’nin Gizemli Obruğu Yeşilgöz, ziyaretçilerin uğrak noktası olacak

Şehitkamil Belediyesi’nden güvensiz gıdaya sıfır tolerans

Lise tercihi yapacak öğrenci ve velilere önemli öneriler