Kırmızı turpun faydaları saymakla bitmiyor!

Kırmızı turpun faydaları saymakla bitmiyor!

Kırmızı turpun faydaları saymakla bitmiyor!
SAĞLIK 5.10.2023 09:52:00 129 0

Kırmızı turplar, diğer turp çeşitleri gibi, besin içerikleri nedeniyle çeşitli potansiyel sağlık yararları sunar. İşte kırmızı turpla ilişkili bazı faydalar:

İSTANBUL (İGFA) - Diyetisyen Muhammet Nurullah Şahin, kırmızı turpun faydalarının saymakla bitmediğini söyledi.

Çeşitli potansiyel sağlık yararları bulunduğunu ifade eden Şahin, çeşitli meyve ve sebzeleri içeren çok yönlü bir diyetin parçası olarak dahil edildiklerinde en etkili olduklarını belirtmek önemli olduğunu belirterek, kırmızı turpla ilgili şu faydaları paylaştı:

*Düşük Kalorilidir: Kırmızı turpların kalorisi düşüktür, bu da onları kilo bilincine sahip bir diyete harika bir katkı haline getirir. Önemli bir kalori yükü olmadan lezzet ve gevreklik sağlarlar.

*Lif Açısından Zengindir: Kırmızı turplar, sindirime yardımcı olabilen, tokluk hissini destekleyen ve kan şekeri seviyelerini düzenlemeye yardımcı olan iyi bir diyet lifi kaynağıdır.

*Yüksek Vitamin İçerir: Kırmızı turplar, bağışıklık sistemini destekleyen bir antioksidan olan C vitamini ve hücre bölünmesi ve sağlıklı büyüme için önemli olan folat gibi çeşitli B vitaminleri de dahil olmak üzere temel vitaminleri içerir.

*İyi Bir Mineral Kaynağıdır: Kırmızı turplar, kan basıncını düzenlemeye yardımcı olan potasyum ve kemik sağlığı için gerekli olan kalsiyum gibi mineraller açısından zengindir.

*Antioksidan Özellikleri: Kırmızı turplar, hücreleri oksidatif hasardan korumaya ve kronik hastalık riskini azaltmaya yardımcı olabilecek antosiyaninler, kuersetin ve kateşin dahil olmak üzere çeşitli antioksidanlar içerir.

*Detoksifikasyon: Turplar, karaciğeri uyarabilen ve toksinlerin vücuttan atılmasını destekleyen bileşikler içerir.

*Anti-İnflamatuar: Kırmızı turplardaki bazı bileşikler anti-enflamatuar özelliklere sahip olabilir, bu da enflamatuar rahatsızlıkları olan kişiler için faydalı olabilir.

*Kalp Sağlığı: Kırmızı turplardaki lif, potasyum ve antioksidanlar, kan basıncını düşürmeye ve kalp hastalığı riskini azaltmaya yardımcı olarak kardiyovasküler sağlığa katkıda bulunabilir.

*Cilt Sağlığı: Kırmızı turplardaki C vitamini ve antioksidanlar, kolajen üretimini teşvik ederek ve serbest radikallerin neden olduğu cilt hasarına karşı koruyarak daha sağlıklı bir cilde katkıda bulunabilir.

*Hidrasyon: Kırmızı turplar yüksek su içeriğine sahiptir, bu da dengeli bir diyetin parçası olarak tüketildiğinde hidratlı kalmanıza yardımcı olabilir.

 


Haber Kaynak : igf

İlginizi Çekebilir

Sigaranın Halk Sağlığına Zararları: Çarpıcı Veriler Açıklandı!

Adıyaman sağlık heyeti Ankara'da önemli temaslarda bulundu

Antidepresan kullanımı doktor kontrolünde başlamalı

Ege Üniversitesi’nden Diyabet Tedavisinde Çığır Açan Proje

İstanbul Beylikdüzü'nde halk sağlığı günleri sürüyor

En çok randevu 'psikoloji' branşından alındı

Bingöl’de II. Yenidoğan Sempozyumu: "Yeni Doğanı Korumak"

Kış diyetinin 9 püf noktası!

Çürüyen süt dişleri çene yapısını etkileyebilir

GASTROENTEROLOJİ UZMANI DOÇ. DR. SEZGİN BARUTÇU, SANKO ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ’NDE

'Normal Doğum Eylem Planı' toplantısı yapıldı

Dijital sağlığın geleceği için buluştular

Kireçlenme yaş dinlemiyor!

İnternetten besin takviyesi alırken nelere dikkat edilmeli?

Kış günlerinde bağışıklığı güçlü tutmanın yolları