Kış aylarının vazgeçilmezi boza tezgaha çıktı

Kış aylarının vazgeçilmezi boza tezgaha çıktı

Kış aylarının vazgeçilmezi boza tezgaha çıktı
EKONOMİ 12.10.2022 09:35:00 42 0

Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde 1936 yılından beri üretilen kış aylarının sevilen içeceği besin deposu boza tezgahlarda yerini aldı.

Sedat CEYLAN / BİLECİK (İGFA) - Havaların soğumasıyla besleyici özelliğe sahip ve kış mevsiminin vazgeçilmez içecekleri arasında yer alan bozada üretim sezonu Pazaryeri ilçesinde başladı.

Pazaryeri ilçesinde 1936 yılından beri boza üretimi gerçekleştiren ve Türkiye’de en çok tercih edilen markaların arasında yer alan Soydan Boza kış aylarının gelmesiyle boza üretimine başladı.

86 yıldır Pazaryeri ilçe merkezinde dedeleri İshak Soydan tarafından açılan Soydan Boza, 5 kuşaktır aynı dükkanda aynı lezzetle helva ve boza üretmeye devam ediyor.

Ürettikleri bozaları başta Bilecik, Bursa, İstanbul, Sakarya, Kütahya, İzmir ve Ankara olmak üzere birçok ildeki tüketicilere gönderiyor.

Besin deposu olarak bilinen bozanın üretiminde su, darı ve mısır haricinde hiç bir kimyasal madde bulunmadığı söyleyen işletme sahibi İsmail Soydan, bozanın A, B, C ve E vitaminleri sayesinde vücut direncini soğuk algınlığına karşı koruduğunu söyledi.


Haber Kaynak : igf

İlginizi Çekebilir

Türkiye İMSAD Aylık Sektör Raporu açıklandı

GCA, TİM ihracat şampiyonları listesinde 2’ncilik ödülüne layık görüldü

Kayıt dışı ile mücadeleye devam

Nükleer zirvede 325 yeni görüşme yapıldı

Borçlanma faiz oranları düşüşte!

Yenilenmiş 2. el teknoloji sektörü büyümesini sürdürüyor

36 şehrin ihracatı arttı!

KESK: "TÜİK enflasyonu sahte, yoksulluk gerçek" - Videolu Haber

Sektörde yeni düzenleme ile bahşiş gelirinin artması hedefleniyor

Nükleer Santraller Zirvesi'nde önemli iş birliği anlaşması

Bankacılıkta dijitalleşme sürüyor... Şubelere ihtiyaç azalıyor

AKO Jant fabrikasında yıllık üretim 1 milyona çıktı

Haziran ayında oda fiyatlarında %73 artış yaşandı!

Suudi müteahhitler Türk müteahhitlerle buluştu

Kervan Gıda’nın cirosuna 35 milyon dolar katkı