Kütahya'nın yöresel lezzeti 'Sıkıcık Çorbası' tanıtıldı

Kütahya'nın yöresel lezzeti 'Sıkıcık Çorbası' tanıtıldı

Kütahya
KÜLTÜR - SANAT 28.05.2023 09:36:00 136 0

Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında Kütahya Belediyesi, vatandaşlara Kütahya’mızın yöresel lezzetlerinden birisi olan Sıkıcık Çorbası ikramında bulundu.

KÜTAHYA (İGFA) - Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle 21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Türk Mutfağı Haftası, etkinlikleri Kütahya Belediyesi'nin ev sahipliğinde belediye önünde Sıkıcık Çorbası ikramı ve sonrasında ‘Yerel Ürünler ve Sürdürülebilirlik Ekseninde’ söyleşisi ile devam etti.

Kütahya’nın yöresel lezzetleri arasındaki yerini alan Sıkıcık Çorbası ikramı programında konuşan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Kütahya için hayırlı ve önemli bir iş için bir arada olunduğunu ifade etti.

“Bir şehri şehir yapan hemşehrilerinin ona aidiyetidir" diyen Başkan Işık, " Eğer ben bu şehrin bir vatandaşıyım, Kütahyalıyım, Kütahya’mın şu değerine sahip çıkıyorum derseniz, o şehir markalaşmaya başlamıştır. Şükürler olsun siz değerli hemşehrilerimizin katkı ve destekleriyle her geçen gün bu markalaşma yönündeki faaliyetlerimiz devam ediyor. Şehrimizdeki birçok mümtaz şahsiyetin değişik alanlarda bu şehrin bir ferdi olarak, bir hemşehrimiz olarak şehrine sahip çıkmasından ziyadesi ile mutluyum. Ama daha çok sahip çıkmamız lazım. Markalaşma sürecini kısaltmak için yürekler hep birlikte atmalı. Birisinin başarısını diğeri çekememezlik yaparsa Rabbim oraya nimeti vermediği gibi şükretme duygusunu da oradan alır. Maalesef bazı hemşehrilerimizde bunları da görüyoruz. İnşallah giderek bunların sayısı azalacak. Şükrü öne çıkartan, dua eden, çalışanın yanında olan insanlarımızın sayısı daha da artacak” diye konuştu.

Türk Mutfağı etkinlikleri kapsamında Başkan Işık vatandaşlara Sıkıcık Çorbası ikramında bulundu.

Daha sonra Meclis Toplantı Salonunda, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Tavşanlı Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Serdar Eren, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Osman Çavuş, Gaziantep Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Ceyhun Uçuk ve Karabük Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Özkan Süzer’in katılımı ile ‘Yerel Ürünler ve Sürdürülebilirlik Ekseninde’ söyleşisi ile devam etti.

Konuşmacılar kendi tecrübeleri ile yerel ürünlerin tanıtımı, kullanımı ve nelerin yapılabileceği hakkında bilgiler verdiler.


İlginizi Çekebilir

Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nda İncili Cami’de Sabah Namazı Buluşması

SANKO SANAT GALERİSİNDE KARMA SERGİ

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'ndan göz dolduran prömiyer

İstanbul'da Gazze Dramını Beyazperdeye Taşıyan Filistin Filmleri Festivali Başlıyor

Yarın vizyona girecek filmler belli oldu

Beylikdüzü’nde kültür sanat sezonu açılıyor

Yaren Leylek ile Adem Amca'nın dostluğu beyaz perdede

Mardin’de “Gaia Anlatıları” adlı sergisi

Hacı Bektaş-ı Veli, Karşıyaka’da Şiirlerle Anıldı

Sultan bestekârların eserleri Rami Kütüphanesinde yankılanacak

Urla’da Orman Yangınlarına Dikkat Çeken Fotoğraf Sergisi: "Urla’ya Ateş Düştü"

Adıyaman’daki Tarihi Kabartmalara Yoğun İlgi

Bursa Devlet Tiyatrosu'ndan Ankara turnesi: "Şair, Şiir, Şuur"

Hatay’da Gastronomi Çarşısı Açıldı

İstanbul Kültür Yolu Festivali: 500’den Fazla Etkinlik, 110 Noktada Sanatseverlerle Buluşacak