Lezzetli ve kaliteli cevizi anlamanın 5 ipucu

Lezzetli ve kaliteli cevizi anlamanın 5 ipucu

Lezzetli ve kaliteli cevizi anlamanın 5 ipucu
GÜNDEM 18.07.2023 15:07:00 109 0

Ceviz, besleyici özellikleri ve eşsiz lezzetiyle birçok insanın favori kuruyemişlerinden biri. Modern ziraat uygulamalarıyla ceviz üreticiliği yapan tarım işletmelerinin bir araya gelmesiyle kurulan Ceviz Üreticileri Derneği, tüketicilerle kaliteli cevizi anlamanın ipuçlarını paylaştı.

ANKARA (İGFA) - Türkiye’deki ceviz üretimini destekleyen ve aynı zamanda tüketicileri de kaliteli ve iyi ceviz konusunda bilinçlendiren Ceviz Üreticileri Derneği, ceviz seçiminde dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgiler verdi.

Ceviz Üreticileri Derneği’ne göre, ithal edilen cevizlerin çok büyük bir kısmı hasat edildikleri yıl içinde satılamıyor ve ellerinde kalıyor. En az 1-2 yıl kadar depolarda bekletiliyor.

Bu nedenle de gereken tazelikte olamayabiliyor. Ayrıca mineral ve yağ değerleri de oldukça düşüyor. Uzun süreli bekleme şartlarından etkilenmemeleri için de konteynerlerde kimyasal ilaçlarla muhafaza edilme ihtimaline karşı da insan sağlığını olumsuz yönde etkileyebiliyor. Koyu renkli, kolayca dağılan ve iç kısmı yok denilecek kadar az olan cevizlerin tercih edilmemesi gerektiğinin altını çizen Ceviz Üreticileri Derneği, bu problemin çoğunlukla ithal cevizlerde yaşandığının altını çizdi.

İşte Ceviz Üreticileri Derneği’nden, doğal yağlarla dolu olan lezzetli ve kaliteli cevizleri seçerken göz önünde bulundurulması gereken ipuçları:

  1.     Küf olmamalı: Kaliteli bir cevizin hem iç hem de dış kabuğunda herhangi bir küf olmamalı. Taze ve sağlıklı bir ceviz, temiz ve pürüzsüz bir kabuğa sahip olmalı.
  2.     İç kısım miktarı: İyi bir cevizin kabuğu kırdığında, iç kısmın miktarı daha fazla olmalı.
  3.     Kolay soyulabilmeli: Kaliteli bir ceviz, iç kabuğundan kolayca ayrılabilmeli. El yordamıyla ya da kıracakla iç ceviz, dış kabuğundan kolayca çıkmalı
  4.     Renk: Kaliteli cevizler genellikle daha açık ve homojen bir renge sahiptir. Ayrıca, cevizin içi de kolayca dağılmamalı.
  5.     Boyut: İyi bir ceviz oldukça iri olmalı. Büyük boyut, cevizin olgunluğunu ve dolgunluğunu gösterir.

Haber Kaynak : igf
Anahtar Kelimeler: Lezzetli kaliteli cevizi anlamanın ipucu

İlginizi Çekebilir

Bakan Tekin İstanbul'da okul yöneticileriyle buluştu

Dışişleri'nden UEFA'ya Demiral tepkisi

İş insanın Serdar Özyurt'tan Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin'e ziyaret

'Sarsılmaz' yüksek ateş gücünü 'kuleye' çıkardı

Antrikot ve döşden burger yaptı, ailelerin vazgeçilmez durağı oldu - Videolu Haber

Pençe Kilit'te 9 terörist etkisiz!

Gurbetçilerden destek vergisi iddiasına İletişim'den açıklama

7 ton 250 kilogram gıda ürünü imha edildi

Altı ayda 105 milyona yakın yolcu

İçişleri: Provokatörlere göz açtırılmayacak

Stratejik Planlama Toplantısında muhtarların görüşleri alındı

Türkiye’nin Gizemli Obruğu Yeşilgöz, ziyaretçilerin uğrak noktası olacak

Şehitkamil Belediyesi’nden güvensiz gıdaya sıfır tolerans

Lise tercihi yapacak öğrenci ve velilere önemli öneriler

KGK, Karadağ’ın Devlet Günü resepsiyonundaydı