LGS’ye giren öğrencilere rehberlik hizmeti

MALATYA (PHA) - Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Liselere Giriş Sınavı (LGS)’ye giren ve tercih yapacak öğrencilere ücretsiz rehberlik ve danışmanlık hizmeti veriliyor.

LGS’ye giren öğrencilere rehberlik hizmeti
EĞİTİM 5.07.2024 18:20:06 25 0

Malatya Büyükşehir Belediyesi, LGS tercih döneminde de öğrencilere tercih danışmanlığı ve rehberlik hizmeti sunarak şehrimizin gençlerine destek olmayı sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Özalper Semt Konağı, Sümer Park içerisinde bulunan Aile Danışmanlığı ve Destek Merkezi’nde (MADEM) ve Kernek Külliyesi’nde tercih rehberliği ve danışmanlık hizmetinde öğretmenler, psikolojik danışmanlar ve sosyologlar öğrencilere yardımcı oluyor. Ücretsiz rehberlik ve danışmanlık hizmeti 17 Temmuz 2024 tarihine kadar LGS öğrencilerinin tercihlerinde en uygun okul ve bölümü seçebilmeleri adına hizmet vermeye devam edecek.
Özalper Semt Konağı’nda tercih rehberliği çalışmaları hakkında bilgi veren Türkçe Öğretmeni Mehmet Emin Doğan, “LGS öğrencilerimize ve ilimizde bulunan tüm 8. sınıf öğrencilerimize tercih noktasında Büyükşehir Belediyesi adına rehberlik hizmeti veriyoruz. Burada da görüldüğü üzere öğrencilerimiz velileri ile birlikte tercih noktasında bizlerden destek alıyorlar. İlimizde bulunan tüm 8. Sınıf öğrencilerimizi 17 Temmuz 2024 tarihine kadar merkezlerimize bekliyoruz” dedi.
LGS Öğrencilerine rehberlik ve danışmanlık hizmeti veren Psikolojik Danışman Rumeysa Nur Cici ise, tercih yapacak tüm öğrencilere 3 ayrı noktada hizmet verildiğini belirterek, “Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak Kernek Külliyesi, Aile Danışmanlığı ve Destek Merkezi ve Özalper Semt Konağı olmak üzere LGS öğrencilerine ücretsiz tercih danışmalığı hizmeti veriyoruz. Bütün LGS öğrencilerini danışmanlık merkezlerimize bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak : PHA


İlginizi Çekebilir

Gönüllü öğretmenler Demokrasi Parkı'nda 'LGS Tercih Çadırı' açtı - Videolu Haber

LGS’ye giren öğrencilere rehberlik hizmeti

Kahta'da yıl sonu değerlendirme toplantısı düzenlendi

Büyükşehir Belediyesi merkezlerinde yaz okulu başladı: 'Bir Yaz Bin Gelecek' - Videolu Haber

Özdemir’e 'Veda' yemeği düzenlendi

Mahkemeden Emsal Karar: Öğretmenlerin Ek Ders Ücretleri Ödenmeli

Adıyaman'da 'TÜGVA Yaz Okulları' başladı

Adıyaman'da 'Yaz Kuran Kursları' açıldı - Videolu Haber

Adıyaman'da 'Eğitim Yılı Değerlendirme ve Hazırlık Toplantısı' düzenlendi

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesinde mezuniyet heyecanı

Ahmet Yesevi Milletevi üreten kadınların adresi oldu

Ortaöğretime geçiş tercih ve yerleştirme kılavuzu yayımlandı

2023-2024 eğitim öğretim yılı değerlendirmesi ve 2024-2025 eğitim öğretim yılı hazırlık çalışmaları toplantısı

GASMEK ile kadınlar hayallerini gerçekleştiriyor

Milli Eğitim Müdürü Tosun'dan 'Kurban Bayramı' mesajı