Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantıları sona erdi

MALATYA (PHA) - Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Mayıs Ayı II. Birleşimi Malatya Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Ramazan Ayhan Başkanlığı’nda saat 15.00’te Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantıları sona erdi
BELEDİYELER 14.05.2024 18:59:00 86 0

Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Ramazan Ayhan, meclis gündem maddelerine geçmeden önce 12 Mayıs’ta kutlanan Anneler Günü ile ilgili bir konuşma gerçekleştirdi. Başkan Vekili Ayhan, “Öncelikle tüm şehit annelerimizin, 6 Şubat depreminde yavrularını kaybeden annelerimizin ve tüm mazlum coğrafyadaki annelerimizin anneler gününü kutluyor, 6 Şubat depremlerinde kaybettiğimiz annelerimizi de minnetle yad ediyoruz” şeklinde konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Ramazan Ayhan’ın konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündem maddeleri arasında yer alan rezerv yapı alanı ilan edilen bölgelerde kalan mülkiyeti Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne ait yerlerle ilgili kamu kuru ve kuruluşlar ile protokol yapılması ile ilgili Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı’na yetki verilmesiyle ilgili Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı’nın teklifi oy birliğiyle kabul edildi.

Ayrıca Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Karakaya Baraj Gölü üzerinde faaliyet gösteren ve kira süresi sona erecek olan 3 adet geminin yeniden Malatya Büyükşehir Belediyesi Sosyal ve İktisadi İşletmesi tarafından işletilmesine devam etmesi hakkındaki Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nın teklifi oy birliğiyle kabul edilirken, aynı zamanda Malatya Büyükşehir Belediyesi 2023 mali yılı kesin hesabı görüşülerek karara bağlandı. Gündem maddeleri içerisinde yer alan diğer maddeler ise İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.

Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı toplantılarının birleşiminin de, 12 Haziran 2024 Çarşamba günü saat 15.00’te yapılması kararlaştırıldı.

Kaynak : PHA


İlginizi Çekebilir

Ankara Büyükşehir Belediyesinden bağımlılığa karşı panel

Malatya Büyükşehir'den esnafa otopark desteği

Vahap Seçer'den Erdemli buluşma

Tarsus Doğa Parkı'na ziyaretçi akını

Kahta Belediyesi'nden camilere kurban atık poşeti dağıtımı

Malatya'da 13 noktada geçici park alanları oluşturuldu

Adıyaman Belediyesi Kurban Bayramı hazırlıklarını tamamladı - Videolu Haber

Kahta Belediyesi Kurban Bayramı hazırlıklarını tamamladı

Başkan Tutdere: Şehrimiz bayrama hazır - Videolu Haber

Tokatlılardan Başkan Büyükakın’a jüri özel ödülü

Doğanşehir'in giriş takı yenilendi

Malatya’da peyzaj çalışmaları devam ediyor

Adıyaman’da asfalt serim çalışmaları devam ediyor - Videolu Haber

Mersin belediyesi gönüllere dokunmaya devam ediyor

Tokat'ta imara açılan Ankara Mahallesi sil baştan