Malatya Büyükşehir Belediyesinden savaş bölgesine ilaç yardımı

MALATYA (PHA) - Malatya Büyükşehir Belediyesi, savaş bölgesine gönderilmek üzere İHH’ya 23 bin 138 kutu ilaç teslim etti.

Malatya Büyükşehir Belediyesinden savaş bölgesine ilaç yardımı
GÜNDEM 1.06.2024 21:15:33 59 0

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet vermekte olan Sağlık ve Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Ziyan Olmasın Şifa Olsun’ projesi kapsamında 26 farklı noktada vatandaşlar tarafından bağışlanan 23 bin 138 kutu ilaç savaş mağdurlarına gönderilmek üzere, İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) yetkililerine teslim edildi. İlaçların teslimi sırasında Büyükşehir Belediyesine desteklerinden dolayı teşekkür eden İHH Malatya Şube Başkanı Ömer Derin, “Tarihimiz ve medeniyetimiz her zaman mazlumun yanında olmaya örnek olmuş. Göçmen kuşlar için bile vakıflar dernekler kurulmuş. Hem en yakınımızdakine sahip çıkılırken hem de uzaktaki mazlumlar unutulmamış. Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ekibi nasıl Malatya’daki gariplerin yanındaysa uzaktakilerin de yanında olduklarını gösteren bir çalışma yaptı. Malatya olarak savaş bölgeleri unutulmadı. Deprem bölgesi olmamıza rağmen uzaktaki kardeşlerimiz unutulmamalı denildi bu yardımla. Proje kapsamında 180 koli ilaç mazluma ve mağdura ulaştırılmak üzere toplandı. Sayın Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. İlimizin yeniden imar ve inşası ile dünya mazlumlarının ayağa kalkması için gösterdikleri hassasiyet için bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Gönül coğrafyamızda kan ve gözyaşının dinmediğini belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ise yaptığı konuşmada, “Dünyanın birçok noktasında özellikle gönül coğrafyamızda kan ve gözyaşının durmadığı, savaşın bütün olağan hızıyla devam ettiği bir coğrafyada yaşıyoruz. Dünyanın birçok yerinde obezite ile mücadele edilirken diğer yandan gıda bulamadığı için açlıktan ölen insanlar var. Savaşın etkisiyle bu bölgelerde çok ciddi ilaç sıkıntısı yaşanıyor. Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığımız bünyesinde hizmet vermekte olan Sağlık ve Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından 26 farklı noktada başlatılan proje çerçevesinde 5 milyon 244 bin 496 lira değerinde 23 bin 138 kutu ilaç toplandı. Toplanan bu ilaçlarımız İHH aracılığı ile savaş bölgesindeki mağdurlara gönderilecek. Bu projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından toplanan ilaçlar savaş mağdurlarına ulaştırılmak üzere İHH yetkililerine teslim edildi.

Kaynak : PHA


İlginizi Çekebilir

İTÜ Vefa Takımı TBMM'de

Emine Erdoğan 'Gönül Elçileri' ile buluştu

Adıyaman Belediyesinden milli maç için dev organizasyon

Suudi Arabistan Savunma Bakanı Beştepe'de

Kabine yeni bakanlarla toplandı

Büyükşehir Belediyesi, muhtar buluşmalarını sürdürüyor

Pandemi döneminin önemli ismiydi... Ayrı ayrı teşekkür etti

Bakan Kurum: Söz veriyoruz...

İmamoğlu'dan 'Kanal İstanbul' çıkışı!

LGS’de şampiyon Yenişehir’den

Yenişehirlilere, ‘kamu malına sahip çıkın’ çağrısı

Murat Kurum yeniden makamda

Suriyelilere vergi muafiyeti iddiası dezenformasyon!

Bakan Yerlikaya açıkladı... Provokatif eylemlere 474 gözaltı!

Kahta'ya yeni kaymakam atandı