Tarih: 09.06.2024 16:56

Mansur Yavaş AK Parti ve MHP oylarını da aldı

Facebook Twitter Linked-in

"Tarihi Kentler Birliği Seçimi"

Pendik'te bir otelde gerçekleştirilen genel kurulda, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk yarıştı. Oylama sonucunda 716 geçerli oydan 495'ini alan Yavaş, Tarihi Kentler Birliği Başkanı seçilirken, Öntürk ise 221 oyda kaldı.

"AK Parti ve MHP'den Destek"

Seçimde CHP'nin 424 delegesi bulunurken, Yavaş'ın 495 oy alması, AK Parti ve MHP'den de destek aldığını gösterdi. AK Parti ve MHP'nin adayı Mehmet Öntürk, 426 delegeye karşın sadece 221 oy alabildi.

"Türkiye Belediyeler Birliği Seçimleri"

Benzer bir durum, 5 Haziran'da yapılan Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) seçimlerinde de yaşandı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile AK Parti adayı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'in yarıştığı seçimde, Genç 250 oy alırken İmamoğlu 515 oyla kazandı. CHP'nin 448 delegesinin bulunduğu bu seçimde de İmamoğlu'nun aldığı yüksek oy, bazı AK Partililerin İmamoğlu'na oy verdiği yorumlarına neden oldu.

Erdoğan'dan Talimat İddiası

Kulislerde dolaşan bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, TBB seçimlerinde İmamoğlu'na oy veren AK Partililerin bulunması için talimat verdiği iddia edildi. Bu gelişme, siyasette yeni tartışmaları da beraberinde getirdi. Mansur Yavaş'ın bu başarısı, siyasi dengeleri nasıl etkileyeceği konusunda merak uyandırırken, AK Parti ve MHP içindeki tepkileri de gözler önüne serdi.

Kaynak : PHA




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —