Mansur Yavaş Adıyaman’a gelecek

Mansur Yavaş Adıyaman’a gelecek

Adıyaman Belediyesi Ekim ayi meclis toplantısı gerçekleşti.

Başkan Tutdere, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Tarihi Kentler Birliği Başkanı Mansur Yavaş’ın Tarihi Kentler Birliği üyeleriyle birlikte 5 Ekim’de Adıyaman’a geleceğini müjdeledi. 

Belediye Meclis Salonunda yapılan Ekim ayı meclis toplantısı B,elediye Başkanı Abdurrahman Tutdere başkanlığında gerçekleştirildi. 31 gündem maddesinin oylandığı toplantıda, komisyonlara havale edilen maddeler de görüşüldü. Başkan Tutdere Meclis üyelerine, Adıyaman Belediyesi’nin özkaynaklarıyla temizlik işleri müdürlüğüne kazandırılan yeni araçlar, Eylül ayı boyunca düzenlenen sosyal ve kültürel etkinlikler ile İstanbul ve Ankara temasları hakkında bilgi verdi.

TOPLANTI ESNASINDA MANSUR YAVAŞ ARADI 

Başkan Tutdere, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın 5 Ekim’de Adıyaman’a gelerek şehrin en büyük parkı olacak ‘Atatürk Parkı’ başta olmak üzere Adıyaman ile yapılacak işbirlikleriyle ilgili müjdeler vereceğini söyledi. Başkan Tutdere’nin Meclis Üyelerine bilgi verdiği esnada Mansur Yavaş, Tutdere’yi telefonla arayarak ziyareti doğruladı. Tutdere, görüşmenin ardından Mansur Yavaş’ın Tarihi Kentler Birliği üyeleriyle Adıyaman’ı ziyaret ederek bazı temaslarda bulunacaklarını ifade etti. 

TÜSİAD ADIYAMAN’DA TOPLANTI YAPACAK 

Öte yandan Tutdere, Eylül ayı içerisinde TÜSİAD ve iş insanlarıyla yapılan toplantılara dair de bilgi verdi. TÜSİAD Başkanı Orhan Turan ile de temaslarda bulunduklarını kaydeden Tutdere, TÜSİAD’ın genel kurul toplantılarından birinin Adıyaman’da gerçekleştirileceğini ifade etti. 

‘İMECE ADIYAMAN’ TOPLANTILARI 

Şehir dışında yaşayan Adıyamanlılarla ‘imece Adıyaman’ adı altında toplantılar serisine başladıklarını da belirten Tutdere, ilk imece görüşmesini İstanbul’da yaşayan Adıyamanlı iş insanları ve Adıyaman dostları ile bir araya gerçekleştirdiklerini ifade etti. Söz konusu toplantıların farklı şehirlerde de yapılacağını dile getiren Tutdere, toplantıların devamında, Adıyaman’ın hem ekonomik hem de sosyal gelişimine katkıda bulunmak adına farklı şehirlerde yaşayan Adıyamanlılar ve iş dünyasıyla iş birliği yapmayı hedeflediklerini belirten Tutdere, "Her buluşmamızda Adıyaman’a nasıl daha fazla katkı sağlayabiliriz sorusunu gündeme taşıyacağız.” dedi.