Mesleki eğitimde simülasyonlar başarı getiriyor
SANLAB tarafından düzenlenen “Mesleki Eğitim için Öğrenme Teknolojileri” başlıklı panelde yeni nesil öğrenme teknolojilerinin öğrenciye, sanayiciye ve bölgeye katkıları masaya yatırıldı.
İSTANBUL (İGFA) - “Mesleki Eğitim için Öğrenme Teknolojileri” sektöre katkı sağlıyor.
51 ilde 200’den fazla noktada eğitimde dijital dönüşümü başlatan SANLAB, GESS Türkiye Konferansı kapsamında “Mesleki Eğitim için Öğrenme Teknolojileri” başlıklı bir panel düzenledi.
Çukurova Üniversitesi Adana OSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nigar Yarpuz Bozdoğan, Antalya OSB Eğitim ve Kalite Müdürü Sehel Serin Türk, Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’ın konuşmacı olarak yer aldığı oturumda yeni nesil öğrenme teknolojilerinin öğrenciye, sanayiciye ve bölgeye etkisi değerlendirildi. Simülasyonlar ile pratik yapılmasının gerçek kaynak kullanımında da fark yarattığına dikkat çekildi.
Çukurova Üniversitesi Adana OSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nigar Yarpuz Bozdoğan yeni nesil öğrenme teknolojilerinin öğrenciye, sanayiciye ve bölgeye katkılarına değindi.
YÖK desteğiyle kurumlarına kazandırdıkları öğrenme teknolojilerinin mesleki eğitim için faydalı olduğunun altını çizen Nigar Yarpuz Bozdoğan, “Sanayi içinde bir eğitim kurumu olduğumuzdan öğrencilerin teorik eğitim haricinde uygulamalı eğitim de görmesi gerekiyor. Araştırmamız sonucunda Türkiye’de bu noktada bize takviye yapabilecek yerli çözümlerle karşılaştık. Kaynak ve CNC simülatörlerinin vasıtasıyla öğrenciler simülasyon üzerinde pratik yaptı. Öğrenciler simülasyonlar ile yapılan pratiğin ardından gerçek makine kullanımında da büyük bir başarı gösterdiler. Kısa sürede birçok kaynakçı ve CNC operatörü yetiştirdik ve bu kişiler sanayide istihdam edildi” dedi.