Meteoroloji'den 15 ile sarı kodlu uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 15 il için sarı kodlu alarm verdi. AFAD ise yoğun yağışların ani sel riskini, uzun süreli yağışların ise nehir taşkınlarını tetikleyebileceği uyarısında bulundu.

Meteoroloji
YAŞAM 23.05.2024 12:14:00 57 0

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, ülke genelinde hava parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak.

Marmara, Ege (Muğla hariç), Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Özellikle İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Zonguldak, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar ve Isparta çevrelerinde yağışların yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Ayrıca batı bölgelerde toz taşınımı da öngörülüyor.

AFAD, sosyal medya üzerinden vatandaşları uyararak, "Kısa süreli yoğun yağışlar ani sellere, uzun süreli yağışlar ise nehir taşkınlarına yol açabilir.

Sel riskine karşı hazırlıklı olun, sel yatağı ve çukur bölgelerden uzak durun, elektrik kaynaklarından kaçının. Alacağımız önlemlerle sel kaynaklı can ve mal kayıplarını önleyebiliriz.

Afetlere karşı birlikte hareket edelim!" ifadelerine yer verdi.

15 il için sarı kodlu uyarı

Sarı kodla uyarılan iller şunlardır: Bursa, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Düzce, Bolu, Eskişehir, Ankara, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Karabük, Çankırı, Çorum ve Kırıkkale.

Hava sıcaklıkları ve rüzgar

İç kesimlerde hava sıcaklığının mevsim normallerinin 3-5 derece üzerinde, diğer bölgelerde ise mevsim normallerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar, batı kesimlerde kuzeyli, diğer yerlerde batı ve güneyli yönlerden hafif ve ara sıra orta kuvvette, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri ve İç Anadolu’nun güneybatısında ise kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esecek.

Kuvvetli yağış uyarısı

İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile Zonguldak, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar ve Isparta’da kuvvetli yağış bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalı.

Toz taşınımı uyarısı: 

Akdeniz’in iç kesimleri ve İç Anadolu’da toz taşınımı nedeniyle görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşüş ve ulaşımda aksamalar bekleniyor.

Kuvvetli rüzgar uyarısı

 İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri ve İç Anadolu’nun güneybatısında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli rüzgar bekleniyor. Bu bölgelerde olumsuzluklara karşı tedbirli olunmalı.


 

KAYNAK MİLAT GAZETESİ


Anahtar Kelimeler: Meteoroloji' kodlu uyarı!

İlginizi Çekebilir

Yeşilay'ın münazarasında Bursa başarısı

Şirketler yatırımı mavi yakalı çalışana

Depremzede mimarlık öğrencilerine staj desteği

AKOM uyardı: Akşam şiddetini artıracak

Uluslararası Rotary 2440. Bölge’den kararlılık mesajı: 2026 yılında...

e-Devlet'ten 235 bine yakın kişiye engelli kartı verildi... Başvuru nasıl yapılıyor?

Yeşilay'ın mücadelesine gençlerden destek

Celal Bayar'ın kızı için TBMM'de son görev

Enkazdan kurtarmıştı, dünya evine girdiler

Kızıltepe'de 3 ayda 251 sokak hayvanı tedavi edildi

Meteorolojiden sağanak uyarısı

Nevşehir'de tarihi Çan Kulesi restore edilecek

Yönetimde kadınların eşit temsili için paydaş çalıştayı

Minikler Sakarya’nın doğal güzelliklerine hayran kaldı

Nevşehir'de Yaz Spor Okulları'na görkemli açılış